Εμείς και οι… «άλλοι» για την υπόθεση Καραμανλή

Διαβάστε επίσης

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου

Ξαφνικά, ω του θαύματος! Επειδή γράφτηκε κάπου «έγκριτα» και συστημικά μια είδηση σχετικώς με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή κάποιοι έσπευσαν να το αναπαραγάγουν και να δώσουν εξετάσεις «αποκαλυπτικού ρεπορτάζ»!

Ορισμένοι μάλιστα επιχειρούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους με τίτλους που θα ταράξουν, με αναφορές του τύπου «Έκτακτο», «Σοκ», «Αποκάλυψη» και τα «ρέστα». Για να μην σας πιάνουν αδιάβαστους, λοιπόν, εμείς από το “Rizopoulos Post” κάναμε αναλυτική αναφορά στις εξελίξεις σχετικά με την έρευνα ήδη από τις 24 Σεπτεμβρίου 2014.

Όταν γράφει κανείς για εκείνον που «λόκαρε» τον Καραμανλή κατ’ εντολή των Αμερικανών, δεν μπορεί να έρχεται κάποιος άλλος και να μυρικάζει μια είδηση για τον μάρτυρα – κλειδί με πέντε μήνες καθυστέρηση. Δόξα τω Θεώ είχαμε την ευκαιρία να το γράψουμε και να το μεταδώσουμε πρώτοι χωρίς βεγγαλικά και τυμπανοκρουσίες. Άλλωστε η έρευνα που κάνουμε για την υπόθεση αυτή έχει αρχίσει ήδη από την άνοιξη του 2011 σε άλλο διαδικτυακό χώρο όπου -ευτυχώς- υπάρχουν ακόμα οι σχετικές αναρτήσεις και αποκαλύψεις, επωνύμως.

Όσον αφορά τώρα στον 65χρονο πρώην πράκτορα «Μίστερ Μπαζ» ή Ουΐλλιαμ Μπ., η δημοσιογραφική έρευνα θα πρέπει να στραφεί στους λόγους που δεν επέτρεψαν την παρουσία του στις δικαστικές αρχές ήδη από το τέλος του καλοκαιριού. Επίσης, θα πρέπει να ξακαθαριστούν οι λόγοι για τους οποίους καθυστέρησε τόσο η δικαστική έρευνα, ώστε να γνωρίζουμε αν υπήρξαν κωλύματα ή άλλου είδους προβλήματα από τρίτους (όπως θα μπορούσε να υποθέσει κανείς για στελέχη και πρόσωπα ξένων μυστικών υπηρεσιών).

Εφ’ όσον έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι εκτός από τον Μίστερ Μπαζ, έχουν εμπλακεί στην υπόθεση άλλοι δύο υπάλληλοι που υπηρετούσαν εκείνη την εποχή στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, θα πρέπει να μάθουμε πού βρίσκονται και ποιες είναι οι ενέργειες των δικαστικών αρχών.

Μια τέτοια δημοσιογραφική έρευνα θα ωφελήσει τη δικαστική έρευνα αφού με τον τρόπο αυτό θα φωτιστούν άλλες σημαντικές πτυχές της υπόθεσης ενώ δεν αποκλείεται να βρεθεί μια άκρη στο μυστήριο που καλύπτει την ύποπτη «αυτοκτονία» του υπαλλήλου της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, τον Μάρτιο του 2005.

Αν δεν μας παραπλανούν οι δικαστικές πηγές μας, η εντολή για νέα εκταφή και νεκροψία του Τσαλικίδη παραμένει ξεχασμένη σε κάποιο συρτάρι, ίσως σκοπίμως…

Σε αυτήν την κατεύθυνση γίνεται προσεκτική έρευνα από το Rizopoulos Post” και εκκρεμεί η επιβεβαίωση αρκετών πληροφοριών για πρόσωπα που κινήθηκαν εκείνη την εποχή στη σκιά. Γνωρίζουμε και το γνωρίζουν. Ελπίζουμε πάντως μην κάνουμε πρώτοι τις αποκαλύψεις και τις πουλήσουν κάποιοι ειδικοί του copy – paste ως είδηση, μερικούς μήνες μετά.

Παλαιότερα άρθρα: