Εμφύλιος στη ΔΗΜΑΡ: 111 στελέχη στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Με κοινή δήλωση που υπογράφεται από 111 στελέχη της ΔΗΜΑΡ σε όλη την Ελλάδα, δηλώνεται η στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ ενός σημαντικού κομματιού του κόμματος που σε επίσημο επίπεδο έχει ανακοινώσει τη συστράτευσή του με το ΠΑΣΟΚ, για τις εκλογές.

Στη δήλωσή τους εκφράζεται ανοικτά η διαφωνία τους με την απόφαση της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Ακόμη περισσότερο ασκούν κριτική στις «αντιδημοκρατικές μεθόδους» της ηγεσιας της ΔΗΜΑΡ.
Σχετικά με το τρίτο μνημόνιο, αναφέρουν ότι θεωρούν ότι αποτελεί παράγοντα σταθεροποίησης της πολιτκής και της οικονομίας στη χώρα.

Στην ίδια δήλωση, καλούνται τα μέλη και οι οπαδοί της ΔΗΜΑΡ να ακολουθήσουν τους 111 και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Οι υπογράφοντες τη δήλωση, αναφέρουν επίσης ότι αποχωρούν από τη ΔΗΜΑΡ και τάσσονται υπέρ της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.
O Φώτης Κουβέλης άλλωστε είχε από νωρίς διαχωρίσει τη θέση του από την πρωτοβουλία της νέας ηγεσίας του κόμματος. Αυτό επέφερε και τις πικρές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο. Είναι προφανές ότι μετά και από αυτό το περιστατικό, η ΔΗΜΑΡ έχει πρακτικά τελειώσει ως κόμμα, κάτι που αποτελεί πλήγμα και στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ που θεώρησε ότι θα λάμβανε συμβολική και ουσιαστική υποστήριξη από αυτή τη συνεργασία.

Παλαιότερα άρθρα: