Εναλλακτικοί διάδρομοι για τους πρόσφυγες, στην Ιταλία μέσω Κέρκυρας

Διαβάστε επίσης

Γράφει η Γιώτα Μπουγά

Οι διακινητές έχουν αρχίσει να ψάχνουν για εναλλακτικούς διαδρόμους, προκειμένου να μεταφέρουν τους πρόσφυγες στην Ευρώπη. Ο πιο διαδεδομένος εναλλακτικός διάδρομος είναι η προώθηση προσφύγων και μεταναστών στην Ιταλία, μέσω Λιβύης.

Υπολογίζεται πως 17.500 πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ιταλία με στόχο να διαφύγουν προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχους της Ε.Ε. περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι θα προσπαθήσουν να περάσουν στη χώρα από τις ακτές της Λιβύης το καλοκαίρι.

Πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στην Ιταλία, έχοντας σημείο εκκίνησης την Κέρκυρα. Σύμφωνα με τις αρχές της γειτονικής χώρες, σήμερα έφτασαν στην Κάτω Ιταλία 22 πρόσφυγες και μετανάστες με σημείο εκκίνησης το ελληνικό νησί. Στη βάρκα επέβαιναν 17 άνδρες και πέντε γυναίκες από τη Συρία, τη Σομαλία και το Ιράν, ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθηκαν οι δύο διακινητές.

Πρόκειται για έναν Έλληνα 58 ετών, και έναν 35χρονο Αλβανό οι οποίοι ανακρίθηκαν και τελούν ήδη υπό κράτηση.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για το προσφυγικό το οποίο επικυρώνει τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για την επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών, με ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ να τάσσονται υπέρ, Ν.Δ. και Δημοκρατική Συμπαράταξη να επιφυλάσσονται, ενώ καταψηφίζουν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Παλαιότερα άρθρα: