Έντονη ανησυχία στο Eurogroup για την υπόθεση Γεωργίου

Διαβάστε επίσης

Τις ανησυχίες των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σε ό,τι αφορά την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου εξέφρασε ο Γερούν Ντέισελμπλουμ, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup στο Ταλίν.

«Η δικαστική και στατιστική ανεξαρτησία είναι βασικά στοιχεία μιας σύγχρονης δημοκρατίας και πρέπει να διασφαλίζονται από όλους» τόνισε ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Αναφορικά με το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ ξεκαθάρισε ότι εκφράστηκε από όλους «σοβαρή ανησυχία» για τις διώξεις κατά του Γεωργίου. Δεν ζητάμε παρέμβαση ελληνικής κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, αλλά εκφράζουμε ανησυχίες για προεκτάσεις της υπόθεσης Γεωργίου, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ.

Για την τρίτη αξιολόγηση είπε ότι η ιδέα είναι να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους και υπενθύμισε ότι τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται ήδη στην Αθήνα προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για τη γρήγορη εκκίνησή της

Σύμφωνα με τον Ντέισελμπλουμ, η Ελλάδα έχει διανύσει μεγάλη απόσταση το τελευταίο διάστημα. Το Eurogroup χαιρέτισε την πρόταση της Επιτροπής για την έξοδό της από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί και επίσημα από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων αργότερα μέσα στο μήνα.

Παλαιότερα άρθρα: