Εντυπωσιακό ταξίδι στο κέντρο του γαλαξία με θέα… 360 μοιρών [βίντεο]

galaxias
Διαβάστε επίσης

Η πρώτη σύντομη ταινία 360 μοιρών που μας ταξιδεύει στο κέντρο του γαλαξία είναι πραγματικότητα.

Η ταινία προσομοίωσης δημιούργημα αστρονόμων από τις ΗΠΑ και τη Χιλή, αξιοποιεί στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από το διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων Χ «Chandra» της NASA, το Μεγάλο Τηλεσκόπιο του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή και άλλα υπέρυθρα τηλεσκόπια.

Οι θεατές μπορούν να ταξιδέψουν προς το μυστηριώδες κέντρο του γαλαξία μας, εκεί όπου βρίσκεται μια τεράστια μαύρη τρύπα και όπου περιφέρονται τεράστια άστρα (της κατηγορίας Wolf-Rayet), καθώς και ισχυρά νέφη αερίων.

Η ταινία «τοποθετεί» τον θεατή στο σημείο του «Τοξότη Α*» και του επιτρέπει να δει 25 γιγάντια άστρα Wolf-Rayet σε τροχιά γύρω από το κέντρο του γαλαξία, τα οποία εκλύουν τρομερούς πολύχρωμους αστρικούς ανέμους.

Η ταινία παρουσιάστηκε από τους ερευνητές, με επικεφαλής τον Κρίστοφερ Ράσελ του Ποντιφικηκού Καθολικού Πανεπιστημίου της Χιλής, στο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας.

Ιδανικά βλέπει κανείς την ταινία σε συσκευές εικονικής πραγματικότητας ή σε smartphones με χρήση της αντίστοιχης εφαρμογής του YouTube.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε