Εορταστικό ωράριο 2017-Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά;

Διαβάστε επίσης

Με διευρυμένο ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Φέτος οι καταναλωτές θα μπορούν να «εκμεταλλευτούν» τρεις Κυριακές για τα ψώνια τους. Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι τα καταστήματα προαιρετικά μπορούν να ανοίξουν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.

Ανοιχτά θα είναι και τις δύο επόμενες Κυριακές, παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Τις καθημερινές τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά έως τις 21:00, τα Σάββατα έως τις 18:00, ενώ το ωράριο των Κυριακών είναι 11:00 με 18:00. Εξαίρεση μόνο οι επιχειρήσεις που ανήκουν στον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας, οι οποίες την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτές έως τις 5 το απόγευμα.

Σε ό,τι αφορά τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και τις αλυσίδες καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών τις καθημερινές θα είναι ανοιχτά έως τις 21:00. Τα Σάββατα το ωράριο τους θα είναι έως τις 21:00, και για τις Κυριακές από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου προτείνεται να λειτουργήσουν 11:00 με 20:00.

Όπως κάθε χρόνο, τα καταστήματα θα είναι κλειστά την επομένη της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή στις 2 Ιανουαρίου. Κάποιες εμπορικές αλυσίδες έχουν ανακοινώσει ότι τα καταστήματά τους δεν θα ανοίξουν ούτε το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Φώτων.

Παλαιότερα άρθρα: