Επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαβάστε επίσης

Έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθης βρίσκονται αυτή την στιγμή οι περίπου 1.200 αγρότες από την Κρήτη που έχουν «αποβιβαστεί» στην Αθήνα, από σήμερα το πρωί.

Νωρίτερα, είχαν προσπαθήσει να φρασουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, όμως ανακόπηκαν από την Αστυνομία στην οδό Πειραιώς. Εκεί ζήτησαν να συναντηθούν με κάποιον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, χωρίς αυτό ωστόσο να καταστεί δυνατόν. Έτσι, επέστρεψαν στην πλατεία Βάθη, όπου το πρωί είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης, μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αγρότες συγκρούστηκαν βίαια με δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επιτέθηκαν με μαγκούρες και ξύλα στις κλούβες της Αστυνομίας που είχαν αποκόψει κάθε πρόσβαση στο Υπουργείο. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Οι αγρότες ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, όμως το αίτημά τους, τελικά, δεν έγινε δεκτό λόγω των επεισοδίων.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, «οι πόρτες του Υπουργείου είναι πάντα ανοιχτές. Άλλο, όμως, ο διάλογος τον οποίο επιδιώκουμε και υπηρετούμε και άλλο ο τραμπουκισμός. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το αγροτικό κίνημα, αντίθετα το συκοφαντούν και το υπονομεύουν».

Aυτή την στιγμή στην πλατεία Βάθη επικρατεί απόλυτη ηρεμία

Παλαιότερα άρθρα: