Επεισόδια για την υπογραφή της συμφωνίας της COSCO με τον ΟΛΠ

Διαβάστε επίσης

Στο Μέγαρο Μαξίμου, αντί για το Ζάππειο, υπεγράφη η συμφωνία για την παραχώρηση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ στην κινεζική COSCO στη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, επεισόδια σημειώθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας.

kinezoi

O πρωθυπουργός χαρακτήρισε την υπογραφή της συμφωνίας ως κίνηση που θα καταστήσει τον δρόμο του Μεταξιού συντομότερο. Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα φάση, όπου η έμφαση δίνεται στην ανασυγκρότηση και την ανάκαμψη της οικονομίας, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι η επένδυση αυτή θα αποτελέσει αφετηρία για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ομίλου της COSCO, Xu Lirong, ανέφερε ότι ο όμιλος αποδίδει μεγάλη σημασία στην τιμή που έκανε η κυβέρνηση, ορίζοντας η υπογραφή της συμφωνίας να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

c1

Επεισόδια σημειώθηκαν, ωστόσο, πριν από λίγα λεπτά στη λεωφόρο Αμαλίας, όταν περίπου 300 λιμενεργάτες προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της διμοιρίας των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν το σημείο της συμφωνίας. Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ και αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία. Οι γύρω δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

lime2

Παλαιότερα άρθρα: