Επιλέξτε εντυπωσιακά φυτά που μεγαλώνουν στο νερό!

Διαβάστε επίσης

Θέλετε να έχετε φυτά στο σπίτι σας αλλά δεν έχετε χρόνο ή ξεχνάτε ακόμα και να τα ποτίσετε με αποτέλεσμα να σας χαλάνε συνέχεια; Υπάρχουν φυτά που μπορούν να αναπτυχθούν σε βάζο με νερό! Χωρίς χώμα, γλάστρες και φυσικά χωρίς πότισμα!

Αυτά είναι πέντε γνωστά φυτά εσωτερικού χώρου που μεγαλώνουν στο νερό:

1. Πόθος

Ξεκινάμε τη λίστα μας με τα φυτά που ριζώνουν στο νερό με ένα από τα πιο εντυπωσιακά αναρριχώμενα φυτά εσωτερικού χώρου, τον πόθο. Ο πόθος αποτελεί εξαιρετική επιλογή για ψηλά βάζα και ανθοδοχεία, καθώς χρησιμοποιείται επίσης για κρεμαστά καλάθια, όπου είναι εντυπωσιακός όταν αφήσουμε το φύλλωμα του να πέσει προς τα κάτω. Ο πόθος είναι από τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα από βλαβερούς ρύπους και μυρωδιές και βοηθά να εξασφαλίσουμε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα σε εσωτερικό χώρο. Αναπτύσσεται κανονικά μέσα σε βάζο με νερό, με την προϋπόθεση ότι τα φύλλα του βγαίνουν έξω από το νερό.

2. Βιγόνια

Συνεχίζουμε την ενδιαφέρουσα λίστα μας με τη βιγόνια, ένα αγαπημένο καλλωπιστικό φυτό που μπορούμε να τοποθετήσουμε σε νερό και να τη στολίσουμε σε φωτεινό χώρο στο σαλόνι μας. Η βιγόνια χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να φτιάξουμε εντυπωσιακά κρεμαστά καλάθια. Λουλούδι χαμηλής ανάπτυξης, που φτάνει σε ύψος συνήθως 40 -50 εκατοστών, η βιγόνια χαρακτηρίζεται από έντονο πράσινο, γυαλιστερό φύλλωμα και πολλά μικρά ρόδινα ή λευκά άνθη. Επιλέγουμε ημισκιερές θέσεις φύτευσης για την βιγόνια, σε σημείο που δεν χτυπάει απευθείας ηλιακό φως, προκειμένου να αποφύγουμε τη δημιουργία εγκαυμάτων στο φύλλωμα και τα λουλούδια της.

3. Σπαθίφυλλο

Και το σπαθίφυλλο, ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να αναπτυχθεί σε βάζο με νερό. Το σπαθίφυλλο είναι πραγματικά εντυπωσιακό μέσα σε νερό, καθώς τα υπέροχα λευκά λουλούδια που δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση με το σκούρο πράσινο χρώμα των φύλλων του. Εκτός από τη μοναδική καλλωπιστική του αξία, το σπαθίφυλλο έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού και του γραφείου μας από ατμοσφαιρικούς ρύπους και τοξικές ουσίες. Ιδανικό φυτό για να το επιλέξουμε να το βάλουμε σε νερό.

4. Τηλέγραφος

Ο τηλέγραφος, το δημοφιλές φυτό από τις αυλές των γιαγιάδων μας μπορεί και αυτό να διατηρηθεί εξαιρετικά εύκολα σε ένα ψηλό βάζο με νερό για να στολίσει το σαλόνι ή το γραφείο μας. Πολυετές τροπικό αναρριχώμενο φυτό, ο τηλέγραφος διαθέτει χαρακτηριστικά στενόμακρα μωβ φύλλα, αν και μπορεί να τον συναντήσουμε και σε κόκκινο, ροζ, πορφυρό ή πράσινο χρώμα. Παρουσιάζει πλούσια ανθοφορία από τις αρχές της άνοιξης ως τα τέλη του φθινοπώρου σχηματίζοντας μικρά υπέροχα λουλούδια σε ροζ, μωβ ή λευκό χρώμα που αποτελούνται από τρία πέταλα και θυμίζουν το σχήμα μικρής καρδιάς.

5. Δράκαινα

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε από τη λίστα φυτών για να διατηρήσουμε σε βάζο με νερό, τη δράκαινα ένα ξεχωριστό φυτό εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Εντυπωσιακό δενδροειδές φυτό με σχετικά αργή ανάπτυξη που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 1-2 μέτρα, η δράκαινα ξεχωρίζει για τον κορμό της και τα μυτερά λογχοειδή φύλλα της. Ιδανική για σαλόνι ή υπνοδωμάτιο, η δράκαινα καθαρίζει τον αέρα απορροφώντας τοξικές ουσίες, δημιουργώντας ένα πιο υγιές περιβάλλον για να αναπνέουμε. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η δράκαινα είναι πολύ ανθεκτικό φυτό ακόμα και μέσα σε νερό, ενώ έχει τη δυνατότητα να επιβιώνει ακόμα και σε σημεία με λίγο φως.

Πηγή: www.mistikakipou.gr

Παλαιότερα άρθρα: