Επίσκεψη των Πολιτικών Επιστημόνων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Διαβάστε επίσης

Την Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, ο Σύλλογος Αποφοίτων Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για να γίνει μία ευρεία συζήτηση πάνω σε θέματα επικαιρότητας.

Η εν λόγω Τιμητική Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των προτάσεων του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής και του Τομεάρχη Γεωργίου Κουλουρά σχετικά με ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και επιμόρφωσης των αποφοίτων μετά το πέρας των σπουδών τους.

Στην συνάντηση έγινε, επίσης, μια ουσιαστική συζήτηση με προτάσεις από την πλευρά του Συλλόγου, τον οποίον εκπροσώπησαν από το Δ.Σ., ο Ιωάννης Κουτρουμπής (Πρόεδρος), η Θεοδώρα Μήτση (Ειδική Γραμματέας) και ο Όμηρος Τσάπαλος (Μέλος) και τέθηκαν ζητήματα τόσο για την ανύψωση του επιστημονικού επιπέδου των Πολιτικών Επιστημόνων όσο και για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Ο Πρόεδρος Γιάννης Κουτρουμπής αναφέρθηκε στους σκοπούς της ίδρυσης του Συλλόγου, στην δομή και στην πορεία του μέχρι σήμερα και στις συνεργασίες του Συλλόγου με άλλους φορείς.

Ο Γιώργος Κουλούρας μίλησε για τις προτάσεις που είχε διαμορφώσει ο Τομέας Κοινωνικής Πολιτικής, αλλά και για τις αρχές και τις αξίες που θα πρέπει να έχουν όλοι οι πολιτικοί επιστήμονες.

Η Θεοδώρα Μήτση αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που έχει κάνει ο ΣΑΠΕΔΔ τον τελευταίο καιρό και στη ραδιοφωνική εκπομπή του Συλλόγου στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό IDRadio.

Ο Ηλίας Ζαχαριουδάκης αναφέρθηκε στο Ηλεκτρονικό Επιστημονικό Περιοδικό “POLITICO” και στην έρευνα που έχει αποφασίσει να εκπονήσει ο Σύλλογος, ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Νομικών Υποθέσεων.

Παλαιότερα άρθρα: