Eπιστολή Νίκου Νικολόπουλου στην ΠτΒ για την Διάσκεψη των Προέδρων

Διαβάστε επίσης

Με επιστολή του ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου πως δεν πρόκειται να μετάσχει στην Διάσκεψη των Προέδρων αφού θεωρεί ανεδαφική την κάθε είδους κοινοβουλευτικής διαδικασίας μετά την παραίτηση του Πρωθυπουργού.  Ακολουθεί η επιστολή:

“Προς την Πρόεδρο 

της Βουλής των Ελλήνων

κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου

 Αγαπητή κυρία Πρόεδρε,

Δια της παρούσης σας ενημερώνω,  ότι ως Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δεν πρόκειται να μετάσχω στην Διάσκεψη των Προέδρων που έχετε συγκαλέσει, πιστεύοντας ότι μετά την παραίτηση του Πρωθυπουργού και την εκκίνηση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, θα ήταν ανέδραστη και ανεδαφική η πραγματοποίηση κάθε κοινοβουλευτικής διαδικασίας και κατά συνέπεια κάθε είδους προγραμματισμός οποιασδήποτε τέτοιας διαδικασίας.

Η πεποίθηση, όλων των Βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και προσωπικά του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου είναι πως το χρέος μας απέναντι στους θεσμούς του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας, αυτές τις ώρες επιτάσσει μόνο την αναμονή της ολοκλήρωσης της  συνταγματικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και κυρίως, την αναμονή της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού στις εκλογές, που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Δεν εξυπηρετούν οι καθυστερήσεις των τακτικισμών, ούτε οι μετέωρες θεσμικές ακροβασίες.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, σε λιγότερες ή περισσότερες μέρες, θα αναλάβουν το βάρος της δικής τους ευθύνης, αφού όπως γνωρίζετε το ανεύθυνον της ψήφου δεν υφίσταται για τους Βουλευτές, όπως και για τους ψηφοφόρους.

Οι πολίτες  με την ελεύθερη κρίση και την κυρίαρχη βούληση τους, θα αποτιμήσουν την οκτάμηνη προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν όσα έγιναν. Και θα το κάνουν αυτό σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας για την χώρα, η οποία έχει μία νέα συμφωνία που μπορεί σε τρία χρόνια να την οδηγήσει σε ξέφωτο, ειδικά αφού τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η συζήτηση και για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Κυρία Πρόεδρε,

Περάσαμε μαζί δια πυρός και σιδήρου, δεχτήκαμε ένα νέο μνημόνιο, αλλά πιστεύω βαθύτατα πως μέσα από όλα αυτά, ανοίξαμε έναν δρόμο στην ελπίδα, αφού η νέα συμφωνία προσφέρει το χρόνο και τα μέσα στη χώρα για να ξεπεράσει άπαξ δια παντός το χρεοκοπημένο παρελθόν της.

Δυστυχώς, κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απέδειξαν ότι δεν κατανόησαν την επιθυμία του λαού για τερματισμό της λιτότητας, αλλά χωρίς να κινδυνεύσει η ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας.

Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έχοντας ως αμετάθετη προτεραιότητα μας το εθνικό συμφέρον, το οποίο προασπίσαμε με τις ως τώρα επιλογές μας, αυτό εξακολουθούμε να υπεραμυνόμαστε με την σημερινή στάση μας .

 

 

Ακόμα και με πόνο καρδιάς, ακόμα και με πρόσκαιρο πολιτικό κόστος, προτιμώντας τελικά την ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων από την επικράτηση του αλλοπρόσαλλου λόμπι της δραχμής.  Όπως αντισταθήκαμε στον κ. Σόιμπλε και απορρίψαμε το σχέδιο του για έξοδο της χώρας από το ευρώ, έτσι και σήμερα και αύριο δεν συνεργούμε στα σχέδια του λόμπι της δραχμής, (το οποίο έστω και ακουσίως) φαίνεται να συμμαχεί μαζί του .

Σήμερα συνειδητά απουσιάζουμε γιατί πρέπει να θυμίσουμε : Ότι η μάχη με τα μνημόνια δεν είναι ένα απλό σύνθημα, ούτε μία κούφια διαδικαστική τελετουργία. Είναι η μάχη με τους σκληρούς της ευρωπαϊκής λιτότητας, η μάχη κόντρα στους σύγχρονους μαυραγορίτες που περιμένουν να πάει η χώρα στη δραχμή για να κερδοσκοπήσουν πάνω στους «σκελετούς» των παιδιών μας.

Σε όλους αυτούς δεν κάναμε τη χάρη να υποχωρήσουμε και δεν θα τη κάνουμε ποτέ.

Κυρία Πρόεδρε,

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει παραιτηθεί…

Δεν υπάρχουν νομοθετικές πρωτοβουλίες και ως εκ τούτου η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί να λειτουργεί ως νομοθετικό σώμα.

Παρά τα τερτίπια των διαδικαστικών καθυστερήσεων, στις οποίες καταφεύγουν οι εκφραστές του παλαιού πολιτικού κόσμου, σύντομα θα κριθούμε όλοι και πάλι.

Από τον λαό. Τον λαό, που επί οκτώ μήνες είχε τον πρώτο λόγο και πάντα θα τον έχει, για να αποφανθεί εάν θα επιτρέψει αυτή η κυβερνητική συνεργασία να συνεχιστεί.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Νίκος Ι. Νικολόπουλος 

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΑΝΕΛ

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος”

Παλαιότερα άρθρα: