Επιστρέφει στη γαλακτοβιομηχανία ο Δασκαλόπουλος;

Διαβάστε επίσης

Επιστροφή στα παλιά λημέρια για τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο; Αν λοιπόν η φημολογία του τελευταίου διαστήματος επιβεβαιωθεί κι η Damma Holdings εξαγοράσει την πολύπαθη ΑΓΝΟ, τότε ναι, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, που αυτός κι η οικογένειά του μεγαλούργησαν στον τομέα του γάλακτος και των τροφίμων γενικότερα, θα επιστρέψει επιτέλους σε γνώριμες γειτονιές.

Μετά την ομολογουμένως (όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε) κίνηση να απεμπλακεί από τον όμιλο της Vivartia, πέρασε αρκετός χρόνος έως ότου κάνει την πρώτη κίνηση στον κλάδο των τροφίμων εισερχόμενος στη Ζυθοποιία Αταλάντης. Τώρα στην περίπτωση της ΑΓΝΟ, το ενδιαφέρον δεν είναι μόνον ότι θα εμπλακεί εκ νέου με το κύριο αντικείμενο της δράσης του στο παρελθόν, αλλά το πως θα εμπλακεί. Δηλαδή, πως οραματίζεται την ανάπτυξη και την εξέλιξη της ΑΓΝΟ που κατέχει νευραλγική θέση στη ζώνη γάλακτος. Ως μια, για παράδειγμα, «κλασική» εταιρία του κλάδου ή ως μια εταιρία «μπουτίκ» με διαφοροποιημένα προϊόντα ;

Η αγορά την περίοδο αυτή κινείται επί της ουσίας στα δύο άκρα (κι αυτό το γνωρίζει καλά), στο φθηνό προϊόν και στο ακριβό. Η μεσαίες κατηγορίες έχουν αρχίσει και συνθλίβονται κι αυτό δεν συμβαίνει φυσικά μόνο στην περίπτωση των τροφίμων.

Επιπλέον, ο τρόπος που θα κινηθεί δια μέσου της ΑΓΝΟ, θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον κλάδο της αγελαδοτροφίας γενικότερα. Πέρα από την εκκρεμότητα με τις οφειλές του Κολιού (τωρινού ιδιοκτήτη) ύψους 3 εκατ. ευρώ προς τους κτηνοτρόφους, που δεν είναι σαφές κατά πόσο και πότε θα καλυφθούν, το στοιχείο που επίσης «καίει», είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει στην προμήθεια της πρώτης ύλης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΓΝΟ, όποιο κι αν είναι αυτό, θα δρομολογήσει εξελίξεις στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας, η οποία εδώ που τα λέμε είναι ένας χώρος που δεν πλήττει ποτέ…

ΥΓ: Το πλέον πρόσφατο δημιούργημα του προέδρου του ΣΕΒ, ο οποίος είναι λάτρης της τέχνης, είναι το ΝΕΟΝ. Ένας οργανισμός τέχνης και πολιτισμού που ήδη έχει ξεκινήσει δραστηριότητα. Λέγεται , δε, ότι ο ίδιος επιβλέπει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Παλαιότερα άρθρα: