Έρευνα για νέο σκάνδαλο με τηλεπαιχνίδια

thlepaixnidia skandalo
Διαβάστε επίσης

Εκτεταμένη έρευνα πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με την εφημερίδα ΒΗΜΑ, η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για ενδεχόμενο νέο μεγάλο σκάνδαλο με τηλεπαιχνίδια-παγίδες.

Οπως έχει διαπιστωθεί, τα συγκεκριμένα τηλεπαιχνίδια παραβιάζουν βασικούς κανόνες αδειοδότησής τους. Αλλά όπως επισημαίνει η εφημερίδα το μεγάλο κόλπο με το κοινό, ιδίως στα παιχνίδια που έχουν να κάνουν με προσθαφαιρέσεις αριθμών είναι το εξής: Π.χ. το σύμβολο του πολλαπλασιασμού «Χ» της παράστασης θεωρείται ο λατινικός αριθμός 10 που πρέπει να προστεθεί, το ΙΙΙ δεν είναι ο αριθμός 111 που μπορεί να πιστέψει κάποιος αλλά το λατινικό 3 κ.ο.κ.

Αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές να τηλεφωνούν πιστεύοντας ότι ο δικός τους συνδυασμός είναι σωστός ή νομίζοντας ότι απαιτείται απλή πρόσθεση. «Το Βήμα» επικοινώνησε με τους υπευθύνους της εταιρείας που προβάλλει το εν λόγω παιχνίδι, οι οποίοι αρνήθηκαν να παρουσιάσουν πώς προκύπτουν τα «αθροίσματα» που εμφανίζουν στο τέλος των εκπομπών. Να σημειωθεί ότι η χρεώσεις ενός τηλεφωνήματος είναι αρκετά μεγάλες και το παιχνίδι δεν εγγυάται στους παίκτες ότι θα βγουν στον «αέρα».

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε