Έρευνα: Το Λονδίνο παραμένει το βασικό χρηματοπιστωτικό κέντρο του κόσμου

Διαβάστε επίσης

Το Λονδίνο παρέμεινε το πλέον ελκυστικό χρηματοπιστωτικό κέντρο του κόσμου, διευρύνοντας το προβάδισμά του έναντι της Νέας Υόρκης παρά τη σχεδιαζόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ έχει οδηγήσει κάποιους πολιτικούς και οικονομολόγους να προβλέψουν ότι το Λονδίνο θα χάσει την ηγετική του θέση ως χρηματοπιστωτικού κέντρου, αλλά δεν υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί άμεσα.

Το Λονδίνο βρέθηκε στην πρώτη θέση, ακολουθούμενο από τη Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, με βάση τον δείκτη GFCI του βρετανικού ερευνητικού ιδρύματος Z/Yen, που κατατάσσει τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά κέντρα λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια όπως οι υποδομές και οι ανθρώπινοι πόροι. Η Νέα Υόρκη βρέθηκε 24 μονάδες πίσω από τη βρετανική πρωτεύουσα, που είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο πόλεων από τότε ξεκίνησε η έρευνα το 2007.

Η κατάταξη της Νέας Υόρκης έπεσε κατά 24 μονάδες σε σχέση με πέρυσι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση ανάμεσα στα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά κέντρα, με τους συντάκτες της έρευνας να εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή «οφείλεται μάλλον σε φόβους για το αμερικανικό εμπόριο».

Παλαιότερα άρθρα: