Ερντογάν: Θα παραιτηθώ αν αποδείξει ο Πούτιν ότι χρηματοδοτώ το ISIS

Διαβάστε επίσης

«Όταν λες κάτι πρέπει να το αποδεικνύεις. Αν διαθέτεις στοιχεία, θα πρέπει να τα φέρεις στο τραπέζι. Ας τα δούμε» δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον Πούτιν, μετά τις κατηγορίες της Μόσχας ότι η Άγκυρα χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος, αγοράζοντας πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές και ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος ακριβώς για να προστατέψει αυτό το εμπόριο.

Μάλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος επιχείρησε να φέρει το θέμα στα άκρα ανακοινώνοντας ότι αν η Ρωσία καταφέρει να το αποδείξει, τότε ο ίδιος θα παραιτηθεί.

«Θα πω κάτι πολύ δυνατό, εδώ. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο (η χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους από την Τουρκία), η ευγένεια που διακρίνει το έθνος μας, απαιτεί από εμένα να εγκαταλείψω το αξίωμά μου» δήλωσε ο Ερντογάν στο περιθώριο της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, προκαλώντας ευθέως τον Πούτιν να κάνει το ίδιο, αν αποδειχθεί ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες:

«Εσύ θα διατηρήσεις το αξίωμά σου; Σε ρωτώ ξεκάθαρα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Andolu.

«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η απόφαση για κατάρριψη του αεροσκάφους υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να προστατευθούν οι γραμές παροχής πετρελαίου στο τουρκικό έδαφος» δήλωσε χθες από το Παρίσι, ο Βλ. Πούτιν, προσθέτοντας ότι «η Μόσχα έχει λάβει πληροφορίες που δείχνουν ότι πετρέλαιο περνά από τους τζιχαντιστές στην Τουρκία», κάτι που η τελευταία διαψεύδει κατηγορηματικά.

Παλαιότερα άρθρα: