ΕΣΡ: Τηλεοπτική άδεια σε ΣΚΑΪ, ALPHA, STAR, ANT1 και E TV – Εκτός η «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ»

thleoptikes adeis
Διαβάστε επίσης

Πέντε από τα συνολικά έξι εταιρικά σχήματα που κατέθεσαν φακέλους τον περασμένο Ιανουάριο θα συνεχίσουν στην τελευταία φάση της τρέχουσας αδειοδοτικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης συνεδρίαζαν, την Τετάρτη, για να αποφασίσουν ποιοι από τους έξι ενδιαφερόμενους για τηλεοπτική άδεια θα περάσουν στην επόμενη φάση.

Το βράδυ της Τετάρτης, δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα, με τους Θοδωρή Κυριακού (ANT1), Δημήτρη Κοντομηνά (ALPHA), Γιάννη Αλαφούζο (ΣΚΑΙ), Ιβάν Σαββίδη (Epsilon TV), Γιάννη Βαρδινογιάννη (STAR) να περνούν στο παρακάτω στάδιο του διαγωνισμού.

Η εταιρία «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ», πίσω από την οποία φαίνεται ότι βρίσκεται ο Φίλιππος Βρυώνης, έμεινε εκτός, καθώς το ΕΣΡ εντόπισε σοβαρά προβλήματα στον φάκελο που κατατέθηκε και τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν την κυπριακή SE.KA. INTERNATIONAL SERVICES LTD (μετόχου της Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ). Να σημειωθεί ότι ο Μένιος Φουρθιώτης, με ένσταση που είχε καταθέσει, ζητούσε τον έλεγχο της συγκεκριμένης κυπριακής εταιρίας.

H ανακοίνωση του ΕΣΡ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά την σημερινή (2/5/2018) συνεδρίασή του ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Ομοφώνως εκρίθη ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (κατά την σειρά με την οποία κατετέθησαν) των:

Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ)
Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (StarChannel)
ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)
Antenna TV Α.Ε. (Ant1)
Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“E” TV)
Ομοφώνως, επίσης, εκρίθη ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.»

Παλαιότερα άρθρα:

9 απαντήσεις στο “ΕΣΡ: Τηλεοπτική άδεια σε ΣΚΑΪ, ALPHA, STAR, ANT1 και E TV – Εκτός η «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ»”

  1. 707755 446163Be the precise blog if you have wants to learn about this subject. You comprehend considerably its practically onerous to argue to you (not that I personally would needHaHa). You undoubtedly put a new spin for a subject thats been discussing for some time. Nice stuff, basically good! 809580

Σχολιάστε