«Έτερος Εγώ»: Aπόσυρση από τους κινηματογράφους, λόγω της δολοφονίας του ταξιτζή

Διαβάστε επίσης

Σε απόσυρση της ταινίας «Έτερος Εγώ» από τις αίθουσες του κινηματογράφου προχώρησε ο σκηνοθέτης, Σωτήρης Τσαφούλιας. Αιτία υπήρξε η ομοιότητα που παρουσίαζε η ταινία με τα πρόσφατα γεγονότα της δολοφονίας του οδηγού ταξί. Η απόσυρση αποφασίστηκε για τη διευκόλυνση των ερευνών της υπόθεσης.

Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη τοποθετείται στην Αθήνα του 2015 και ακολουθεί το τον καθηγητή εγκληματολογίας που προσπαθεί να εξιχνιάσει 5 φόνους, οι οποίοι ως κοινό χαρακτηριστικό έχουν τα αρχαία ρητά του Πυθαγόρα.

Η ταινία είχε παρουσιαστεί στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η προβολή της στις αίθουσες του κινηματογράφου είχε ξεκινήσει από τις 19 Γενάρη.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης:

«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στην Κηφισιά. Την προηγούμενη εβδομάδα, θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματόγραφο στην Αθήνα, στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη, μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτηση που ακολούθησε με το κοινό, μετά την προβολή της ταινίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν, και να παραδώσω ό,τι υλικό υπήρχε από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία, είναι απλά μια τραγική σύμπτωση.

Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεσή της με το δράστη της Κηφισιάς -άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ- αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο «Έτερος Εγώ», λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και εύχομαι σε όλους σας υγεία και ό,τι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας».

Παλαιότερα άρθρα: