Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Χειρότερο κι απ’ το γεφύρι της Άρτας

Διαβάστε επίσης

Το κτίριο παρά τις πολυετείς καθυστερήσεις, τελικά ετοιμάστηκε. Το 2016 το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά με επιμέρους ειδικές εκθέσεις, αλλά η επίσημη λειτουργία του διαρκώς μετατίθεται χρονικά και το καθιστά ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας.

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου είχε δηλώσει, τον Μάιο του 2017 ότι το Μουσείο θα λειτουργούσε μέσα σε εκείνη τη χρονιά, που ήδη πέρασε. Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα η ίδια, ξαναδήλωσε προχθές από το ίδιο βήμα ότι το Μουσείο «θα ανοίξει εντός του 2019», χωρίς φυσικά να αισθανθεί την ανάγκη να δώσουν κάποιες εξηγήσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νικήτα Κακλαμάνη Η η υπουργός είπε ότι «Δεν υπάρχει εγκεκριμένος εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας κι οριστική μουσειογραφική μελέτη εφαρμογής», ήταν η απάντηση της Λυδίας Κονιόρδου στο ερώτημα για πιο λόγο δεν δίνονται πιο ξεκάθαρες απαντήσεις ως προς το timing του ανοίγματος του Μουσείου.

Μεταξύ άλλων, η υπουργός τόνισε πως το Μουσείο «βρίσκεται στην καλύτερη οικονομική κατάσταση των τελευταίων 2 ετών», πλην, όμως, δεν έχει στελεχωθεί ακόμα με το καλύτερο προσωπικό.

Παλαιότερα άρθρα: