Το Εθνικό Θέατρο σε «Κοντέινερ»

Διαβάστε επίσης

Μια συνέργεια του Εθνικού Θεάτρου και του Δήμου Αθηναίων που βγάζει το θέατρο «έξω απ’ τα τείχη» και διαμορφώνει μια καινούρια σχέση με την πόλη και τους κατοίκους της, με οδηγό σημαντικές φωνές της ελληνικής λογοτεχνίας.

Συνεχίζεται και φέτος τη δράση «Κοντέινερ» από το Εθνικό Θέατρο και τον Δήμο Αθηναίων, μια κινούμενη εγκατάσταση, η οποία την περασμένη άνοιξη υποδέχτηκε στην πλατεία Ομονοίας καταξιωμένους σκηνοθέτες και ηθοποιούς σε ένα αφιέρωμα στον Σαίξπηρ. Φέτος, το «Κοντέινερ» θα συναντήσει το κοινό σε δημόσιες πλατείες της Αθήνας.

Οι ηθοποιοί διαβάζουν μέσα στο «Κοντέινερ» του Δήμου Αθηναίων, σε μικρή απόσταση από μικρές ομάδες θεατών, αποσπάσματα από την ελληνική πεζογραφία και ποίηση, ενώ θα ακουστούν αποσπάσματα από τα πεζογραφήματα των Γιώργου Ιωάννου και Μένη Κουμανταρέα και ποιήματα των Γιάννη Βαρβέρη, Κωνσταντίνου Καβάφη και Νικόλαου Κάλα που συνδέονται με την περιοχή της Ομόνοιας. Τα λογοτεχνικά αυτά αποσπάσματα συνδέονται με τους σταθμούς του «Κοντέινερ», καθώς η δράση τους εκτυλίσσεται γύρω από τις περιοχές αυτές.

Παλαιότερα άρθρα: