Ετοιμάζεται να δοκιμάσει το ρωσικό εμβόλιο ο Πούτιν

Διαβάστε επίσης

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σκέφτεται να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, όπως γνωστοποίησε σήμερα, Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Φυσικά, σε περιπτώσεις αρχηγών κρατών, λαμβάνονται ειδικές προφυλάξεις. Έχει ήδη δηλώσει ότι σκέφτεται τον εμβολιασμό. Επομένως, ας περιμένουμε μέχρι να λάβει μια τέτοια απόφαση» σημείωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με πιθανό εμβολιασμό του Βλαντίμιρ Πούτιν θα δημοσιοποιηθεί.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος Πρόεδρος με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Μου Τζε-ιν, με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών από τη δημιουργία των διπλωματικών διαύλων μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Πούτιν εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφτεί τη Νότια Κορέα αφότου, όμως, έχει εμβολιαστεί κατά της πανδημίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν ανακοίνωσε πως η Ρωσία θα καταχωρήσει σύντομα και δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, επαινώντας την ικανότητα της χώρας στη μάχη κατά της πανδημίας. Υπολογίζεται πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Το Sputnik V

Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα που ανέπτυξε εμβόλιο κατά της πανδημίας. Μάλιστα, μία από τις κόρες του Πούτιν ήταν από τους πρώτους εθελοντές που έκαναν το Sputnik V. Επίσης, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μαράτ Κουσνούλιν, ανακοίνωσε που έκανε κι αυτός το εμβόλιο.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια από κοινού με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας και είναι πολλές οι χώρες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την προμήθειά του.

Προ ημερών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ευχαρίστησε τη Ρωσία για την ανάπτυξη του Sputnik V, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ασφαλές και αποτελεσματικό.

«Για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τη Ρωσία για τις εξαιρετικές προσπάθειές της για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου» δήλωσε ο Χανς Κλούγκε, Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Ρώσο υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο. Ο ίδιος υπογράμμισε πως Οργανισμός εκτιμά πολύ τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ρωσική Ομοσπονδία προς την κατεύθυνση του εμβολίου.

Παλαιότερα άρθρα: