Έτσι αδειάζουν τα ΑΤΜ οι απατεώνες (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε επίσης

Ένα νέο τρόπο έχουν βρει οι συμμορίες των ληστών για να κλέβουν λεφτά από τα ΑΤΜ και ο οποίος είναι εξαιρετικά απλός.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το κόλπο στηρίζεται σε μια κάμερα κινητού τηλεφώνου, η οποία αφού αφαιρεθεί από τη συσκευή και προσαρμοστεί κατάλληλα, τοποθετείται κάτω από ένα ψεύτικο πάνελ πάνω από το πληκτρολόγιο του ΑΤΜ. Η κάμερα αυτή καταγράφει κρυφά τις κινήσεις των ανυποψίαστων πελατών καθώς πληκτρολογούν τα PIN τους.

Η εγγραφή του βίντεο χρησιμοποιείται στη συνέχεια από τα μέλη των συμμοριών σε συνδυασμό με μια άλλη συσκευή που τοποθετείται πάνω από την υποδοχή της κάρτας και η οποία μπορεί είτε να την παγιδέψει είτε να φτιάξει ένα ψεύτικο αντίγραφό της, δίνοντας στους απατεώνες όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να αδειάσουν τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων καταθετών.

Μια παρόμοια αλλά λίγο πιο εξελιγμένη μέθοδος κλοπής, χρησιμοποιεί επίσης τις κάμερες για να αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς. Εν προκειμένω οι λωποδύτες τοποθετούν μια ηλεκτρονική συσκευή γύρω από την υποδοχή της κάρτας η οποία μπορεί και αντιγράφει τα δεδομένα από τη μαγνητική ταινία της κάρτας καθώς αυτή εισέρχεται στο ΑΤΜ. Τα δεδομένα που αντιγράφονται αποθηκεύονται σε μια κάρτα μνήμης που περιέχεται εντός της συσκευής. Για να δημιουργηθεί μια πλαστή κάρτα ανάληψης και να μεταφερθούν σε αυτή τα υποκλαπέντα δεδομένα αρκεί μόνο μια κάρτα οποιουδήποτε καταστήματος, ή ακόμη και μια τηλεφωνική κάρτα.

Ο δημοσιογράφος της Daily Mail Σάιμον Τόμλινσον, που ήταν ένα από τα θύματα των απατεώνων που τοποθετούσαν τις κάμερες στα ΑΤΜ περιγράφει το πώς ανακάλυψε ότι κάτι… δεν πάει καλά, ένα βράδυ που είχε πάει να βγάλει λεφτά από ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης.

«Πήγα σε ένα ΑΤΜ τράπεζας του ανατολικού Λονδίνου τον περασμένο μήνα. Αφού έβαλα την κάρτα μου στην υποδοχή πληκτρολόγησα το ΡΙΝ μου (χωρίς να καλύψω με το άλλο χέρι μου το πληκτρολόγιο). Περίμενα τα μετρητά μου, αλλά όχι μόνο δεν τα πήρα αλλά το μηχάνημα μου ρούφηξε και την κάρτα μου.

Παρατηρώντας ότι κάτι δεν πάει καλά, ο φίλος μου άρχισε να χτυπά το πάνελ πάνω από το πληκτρολόγιο. Μετά από μερικά χτυπήματα του… έμεινε στο χέρι. Ηταν μακρόστενο, σχεδιασμένο προσεκτικά στην όψη για να μοιάζει με το κανονικό μηχάνημα και είχε γραμμένη τη λέξη «Cash» στο μπροστινό του μέρος.

Κάτω από αυτό υπήρχε ένα κύκλωμα, καλωδιώσεις, μια κάμερα, και μια κάρτα μνήμης. Μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος του ψεύτικου πάνελ επέτρεπε στην κάμερα να καταγράφει τις κινήσις όσων έκαναν αναλήψεις.

Αυτό που δεν είχα καταλάβει ήταν ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που έφυγα από το ΑΤΜ οι απατεώνες είχαν πλησιάσει το μηχάνημα και είχαν αρπάξει την κάρτα μου που είχε παγιδευτεί σε αυτό. Χωρίς να γνωρίζουν το ΡΙΝ θα μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν μόνο για να κάνουν ανέπαφες αγορές. Και παρότι την ακύρωσα σε αυτό τα λίγα λεπτά που μεσολάβησαν πρόλαβαν να μου πάρουν 40 λίρες».

atmmm

atmm

atm

Παλαιότερα άρθρα: