Έχεις αγροτικό ρεύμα χωρίς να έχεις αποδείξει αγροτική ιδιότητα; Σε ψάχνει η ΔΕΗ!

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να γλιτώσει κάποιος σήμερα είναι όλες εκείνες οι μικροαπάτες που είτε κάναμε, είτε βλέπαμε τριγύρω μας να κάνουν και είχαμε φτάσει να το θεωρούμε κάτι λογικό.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΗ είναι 30.000 από τους συνολικά 200.000 που απολαμβάνουν το προνόμιο του «αγροτικού ρεύματος» – για όσους δεν το γνωρίζουν πρόκειται για σημαντικά χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος – που δεν έχουν προσκομίσει στη ΔΕΗ αποδείξεις της αγροτικής τους ιδιότητας.

Η ΔΕΗ λοιπόν, που όπως γράψαμε εχθές ετοιμάζεται να κατεβάσει το διακόπτη σε περίπου 100.000 νοικοκυριά που δεν πληρώνουν αλλά σύμφωνα με την εταιρία δεν πρόκειται και για περιπτώσεις οικονομικής αδυναμίας. Παράλληλα λοιπόν, το κυνηγητό κακοπληρωτών εξαπλώνεται και στις περιπτώσεις αγροτικού ρεύματος.

Αυτοί οι 30.000 λοιπόν θα δουν πιθανότατα τον επόμενο λογαριασμό του μήνα σε πολύ πιο αυξημένα επίπεδα από αυτά που είχαν συνηθίσει, εκτός αν στο μεταξύ αποδείξουν ότι πρόκειται για όντως αγρότες.

Πάντως την αύξηση στο τιμολόγιο ρεύματος θα την δουν και οι όντως αγρότες αφού σύμφωνα με το agronews “στο τελευταίο μνημόνιο, όπως και στα προηγούμενα, υπάρχει σαφής δέσμευση της ελληνικής πλευράς για κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων. Της πρακτικής δηλαδή να επιδοτούνται τα τιμολόγια ορισμένων κατηγοριών καταναλωτών (όπως σήμερα τα αγροτικά) από άλλα υψηλότερα”.

Παλαιότερα άρθρα: