Έχετε φωτογραφική μνήμη; Κάντε το τεστ για να το ανακαλύψετε!

Διαβάστε επίσης

Για τους περισσότερους από εμάς, οι αναμνήσεις είναι κάτι το μεταβλητό και φευγαλέο, ιδιαίτερα όσο περνούν τα χρόνια. Σπανίως θυμόμαστε γεγονότα από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε πέρυσι από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Έμορυ κατέδειξε πως οι περισσότερες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων «ξεθωριάζουν» μέχρι την ηλικία των 7 ετών, καταφέρνοντας να συγκρατήσουμε μόνο όσες είναι πολύ έντονες ή τοποθετούνται σε ένα σαφές πλαίσιο τόπου και χρόνου.

Είναι, λοιπόν, αρκετά παράξενο όταν συναντάμε κάποιον που θυμάται τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια. Η ικανότητα αυτή είναι γνωστή ως φωτογραφική ή ειδητική μνήμη. Τα άτομα με φωτογραφική μνήμη συγκρατούν τεράστιο όγκο πληροφοριών και εικόνων, με τις αναμνήσεις τους να φτάνουν έως περιόδους της ζωής τους που δεν καταλάβαιναν καν τον κόσμο γύρω τους.

Ερευνητές από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, σε συνεργασία με άλλους ειδικούς, σχεδίασαν ένα τεστ δέκα ερωτήσεων που σας βοηθά να δοκιμάσετε τη μνήμη σας. Οι ερωτήσεις γίνονται πιο δύσκολες όσο προχωράτε. Μην τα παρατήσετε, ακόμη κι αν χρειαστεί να απαντήσετε στην τύχη, καθώς μερικοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν την ικανότητα της φωτογραφικής μνήμης.

Πατήστε εδώ για να κάνετε το τεστ.

Παλαιότερα άρθρα: