Έχουμε Κράτος της πλάκας

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία, σε κάθε φυσιολογικό κράτος όταν μια ομάδα πολιτών αντιβαίνει στην κείμενη νομοθεσία, οι αρχές ασφαλείας καθώς και οι δικαστικές αρχές επιβάλουν τον νόμο και διασφαλίζουν την κοινωνική ευημερία. Μόνον στην Ελλάδα μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει δίχως να υφίσταται τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος. Πριν μερικές εβδομάδες είχαμε συναντήσει τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κύριο Γιάννη Πανούση στον οποίο είχαμε αναφέρει τον προβληματισμό μας πως οι αντιεξουσιαστές στην διαδήλωση της 31ης Ιανουαρίου βεβήλωσαν αστυνομικά λεωφορεία και οι αστυνομικοί κατόπιν πολιτικών εντολών παρέμειναν απαθείς. Ο υπουργός μας είχε τονίσει πως η στάση της αστυνομίας ήταν τέτοια με στόχο τη μη πρόκληση περαιτέρω εντάσεων και ως εκ τούτου μεγαλύτερη γενίκευση των επεισοδίων στο κέντρο της πόλης.

Από την μεριά μας του είχαμε επισημάνει πως ήταν λάθος επικοινωνιακά το μήνυμα το οποίο εξέπεμψε η τότε ηγεσία του υπουργείου καθώς έστειλε το μήνυμα στου ταραξίες των Εξαρχείων πως μπορούν να πράττουν ότι θέλουν χωρίς η αστυνομία να αντιδρά. Σήμερα, δεδομένων των τραγικών εξελίξεων με την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών μερικές δεκάδες κακοποιών- αναρχικών έχουν καταλάβει ένα δημόσιο κτήριο, το καταστρέφουν, το λεηλατούν ενώ τις νύχτες γύρω από τις οδούς Ακαδημίας, Σόλωνος, Σίνα και Μασσαλίας προβαίνουν σε εκτεταμένα επεισόδια πυρπολώντας κάδους απορριμμάτων. Η αστυνομία ούτε καν παρευρίσκεται περιμετρικά διότι οι εντολές της πολιτικής ηγεσίας είναι να μην προκαλεί.

Το ζήτημα του παρόντος άρθρου δεν έγκειται αποκλειστικά στις μεγάλες καταστροφές που έχει υποστεί η Νομική Σχολή αλλά στην γενικότερη φιλοσοφία της κυβέρνησης η οποία βασίζεται στην ανομία. Όμως η δράση των κουκουλοφόρων θα φέρει αντίδραση από ομάδες πολιτών ή ακόμα και φοιτητών οι οποίοι βλέπουν να χάνουν το εξάμηνο, να μην μπορούν να κάνουν μαθήματα και γενικότερα να επικρατεί μια εικόνα χάους και ανομίας. Κι όλα αυτά γιατί η κυβέρνηση δεν λειτουργεί με γνώμονα την έννομη τάξη.

Ως εκ τούτου, καλούμε τον Γιάννη Πανούση και την κυβέρνηση να επιδείξει υπευθυνότητα και σοβαρότητα αντιμετωπίζοντας τους ταραξίες όπως τους αρμόζει. Η εφαρμογή του Νόμου είναι το μόνο που χρειάζεται.

Παλαιότερα άρθρα: