Φασίστες, δεξιοί και αριστεροί νεοφιλελεύθεροι κυνηγούν μετανάστες…

385322_10200404415655814_1138833381_n
Διαβάστε επίσης

…ενώ ερωτοτροπούν… με φορολογικούς πρόσφυγες!

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος

Είναι μάλλον ηθικώς παράδοξο να δαιμονοποιείς μετανάστες που αναζητούν απεγνωσμένα στοιχειώδη ασφάλεια, προστασία και δουλειά, ενώ ταυτόχρονα φλερτάρεις με τους φορολογικούς πρόσφυγες των υπεράκτιων εταιρειών, οι οποίοι, ελισσόμενοι στο περιθώριο του νόμου, φοροδιαφεύγουν, «φορτώνοντας σε εμάς τους υπόλοιπους τη λυπητερή», όπως είπε και ο Πρόεδρος της μητρόπολης του καπιταλισμού Μπαράκ Ομπάμα.

Με το σύστημα των υπεράκτιων εταιρειών ο καπιταλισμός τρώει τα σωθικά του, δηλαδή ισοπεδώνει και καταστρέφει τη μεσαία τάξη, επί της οποίας θεμελιώθηκε η δημοκρατία κατά την ύστερη νεωτερικότητα. Η αλήτικη οντολογία και συμπεριφορά των υπεράκτιων εταιρειών, με όρους εθνικής οικονομίας, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της μετάβασης από τη νεωτερικότητα στη μετανεωτερικότητα, με την έννοια του τέλους της ιστορίας, του εθνικού κράτους και της λαϊκής κυριαρχίας.

Οι φασίστες (: εθνικοσοσιαλιστές), όπως και οι δεξιοί ή αριστεροί νεοφιλελεύθεροι δεν είναι απλώς οι «χρήσιμοι ηλίθιοι», που αποτελούν τις δύο όψεις του νομίσματος αυτής της πολιτικώς βρώμικης μετάβασης από τη μια εποχή της ανθρωπότητας και της καπιταλιστικής οργάνωσης στην άλλη, αλλά το κοινωνικοπολιτικό σώμα που έχει αναλάβει την «εργολαβία» μετάθεσης του προβλήματος (: δημοκρατίας και φιλελευθερισμού) από το χώρο της λαθρο-οικονομίας κεφαλαίων στον χώρο της «λαθρο-μετανάστευσης» προσώπων.

Οι δημοκρατίες στην Ευρώπη, για παράδειγμα, ενώ φαίνεται να τρέμουν από το ενδεχόμενο 3-4 εκατομμύρια μετανάστες από χώρες της Ασίας και Αφρικής – οι οποίες βρίσκονται υπό διαρκή αποσταθεροποίηση ή είναι ήδη απολύτως κατεστραμμένες από το θέατρο πολέμου, στο οποίο οι ίδιες αυτές δημοκρατίες πρωταγωνίστησαν ή πρωταγωνιστούν – να προστεθούν ως εργατικό δυναμικό στα 500 εκατομμύρια των ευρωπαίων, φροντίζουν να ενισχύουν με «νομοθετικά παράθυρα» ένα καθεστώς αλητείας του κεφαλαίου, που βασίζεται στη φοροαποφυγή, στη φοροδιαφυγή και στη μεγέθυνση παραοικονομικών θεσμών, που εκτός από την ισότητα (αμέσως) πλήττουν και όλα σχεδόν τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη ως κοινωνικό υποκείμενο και εργαζόμενος (εμμέσως). Κλείνουν τα σύνορα και εγκλωβίζουν ταλαιπωρημένους μετανάστες που δεν έχουνστον ήλιο μοίρα, ενώ ανοίγουν τα σύνορα για να αποδράσουν κεφάλαια που θα ξανάρθουν ξεπλυμένα, αφορολόγητα ή ελάχιστα φορολογημένα και ιδιαίτερα εκμεταλλευτικά!

Αυτός είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε! Λένε πολλοί… μάλλον για να νομιμοποιήσουν πολιτικά – συνειδητά ή ασυνείδητα – αυτή τη κατάσταση! Δεν είναι θέμα καπιταλισμού, θέμα έλλειψης κανόνων και ελεγκτικών μηχανισμών είναι, σού λένε οι άλλοι, νομιμοποιώντας με τη σειρά τους πολιτικά την υπερίσχυση της οικονομικής ελευθέριας πάνω σε όλες τις άλλες.

Είναι θέμα ισότητας και ελευθερίας και … αφήστε τα κόλπα! Η πολιτική οντολογία και οικονομική λειτουργία των υπεράκτιων εταιρειών, αντιφάσκει με τη δημοκρατική οργάνωση των κοινωνιών, καθιστώντας τη κοινή οικονομική αλητεία, Κυρία και ασύλληπτα σαγηνευτική! Εδώ είναι το ζήτημα που καταλήγει να διαβρώνει σοβαρά τη κοινοβουλευτική / πλουραλιστική δημοκρατία εκ των έσω…

Πού βρίσκεται το πρόβλημα, λοιπόν; Στην ίδια τη σύγχρονη παθολογία της δημοκρατικής οργάνωσης σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Αυτά τα δύο επίπεδα εναρμονίζονται στο πλαίσιο μιας ιεραρχίας, όπου η οικονομική ελευθερία εκθειάζεται, υπερπροστατεύεται και αγιοποιείται, ενώ τα δικαιώματα του ανθρώπου, του εργαζόμενου και του πολίτη σχετικοποιούνται, ρευστοποιούνται ενώπιον αυτής και διαρκώς αποδυναμώνονται! Η έννοια της κοινωνικότητας υποκαθίσταται από εκείνη της επιχειρηματικότητας, ενώ ολόκληρο το νομικό / θεσμικό σύστημα στις αναπτυγμένες και υπό-ανάπτυξη χώρες προσαρμόζεται στην προστασία των αγορών και όχι των βιοοικονομικών χαρακτηριστικών των επιμέρους κοινωνιών και του παγκόσμιου συστήματος ανταλλαγών.

Δεν είναι απλώς πως οι υπεράκτιες εταιρείες νοθεύουν τη καπιταλιστική οργάνωση και λειτουργία, όπως ασφαλώς και τη δημοσιονομική λειτουργία του σύγχρονου κράτους, είναι πως μεταβάλουν τις τάξεις πραγμάτων στις αστικές δημοκρατίες, οι οποίες για να επιβιώσουν ως εθνικοί ή υπερεθνικοί οργανισμοί εντός αυτού του καθεστώτος, θα πρέπει να μετεξελιχτούν σε μεταμοντέρνες και μετανεωτερικές δικτατορίες. Ο θεσμός των υπεράκτιων εταιρειών, δηλαδή, για να αποδώσει τα μέγιστα, «απαιτεί» ένα καθεστώς (νεο)φασισμού. Είτε με την μορφή του ολοκληρωτικού νεοφιλελευθερισμού (δες το δράμα στην Ελλάδα), είτε με εκείνη του νεο-αυτοκρατορισμού, όπως μετεξελίσσεται, για παράδειγμα, το καθεστώς στη Κίνα και προσπαθούν να το μιμηθούν, έστω και καθυστερημένα και αντιφατικά, η Ρωσία του Πούτιν (κυρίως) και η Τουρκία του Ερντογάν (δευτερευόντως).

Είναι πρόδηλο σήμερα πως το καθεστώς αυτό δεν αποδυναμώνει απλώς τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά εργαλεία και τις παραδοσιακές οικονομικές σχέσεις, με τα οποία αναπτύσσεται η αγορά και συντηρούνται τα Δυτικά Κράτη, αλλά κυρίως πλήττει τα συστήματα ευημερίας που νομιμοποιούσαν πολιτικώς αυτά τα κράτη, ή την στρατηγική πολιτικών στις ΗΠΑ (πχ. Ομπάμα), οι οποίοι αντιλαμβάνονται πως χωρίς την ανάπτυξη Μοντέλων Ευημερίας, θα παραδοθούν αναπόδραστα σε κάποιον δικτάτορα! Και μετά έρχεται ο πόλεμος… όχι με την μορφή κάποιας νέας ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα εκστρατείας των «καλών» εναντίον των «κακών», αλλά ο γενικευμένος, καθολικός πόλεμος που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί και να ελέγξει!

Φασίστες, όπως δεξιοί και αριστεροί νεοφιλελεύθεροι δαιμονοποιώντας και κυνηγώντας τους πολιτικούς πρόσφυγες, και ερωτοτροπώντας με τους φορολογικούς πρόσφυγες, παίζουν ένα βρώμικο παιχνίδι εις βάρος της δημοκρατίας: Υποβιβάζουν τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα για να συνδέσουν φαντασιακά τα συμφέροντα του λαού με εκείνα της ολιγαρχίας που ηγεμονεύει, με βασικό οικονομικό μοχλό τη φοροαποφυγή, τη φοροασυλία και τη φοροδιαφυγή.

Φασίστες, όπως νεοφιλελεύθεροι κάθε είδους χωρίζουν ρητά ή άρρητα τον κόσμο σε χριστιανούς-ανθρώπους και μουσουλμάνους-υπανθρώπους /εισβολείς, για να μην διακρίνουμε την πραγματική κατηγορία που απειλεί έντονα πια την προοπτική της ισότητας και της ελευθεριάς στον κόσμο μας: τον «Υπερ-κόσμο» του διεθνοποιημένου κεφαλαίου που λειτουργεί με τους δικούς του αλήτικους και μαφιόζικους κανόνες, Έναν «Υπερ-κόσμο», με πολιτισμό υποκόσμου, αθέατο και ασύλληπτο, απροσπέλαστο για τα κράτη και τους μη μυημένους. Πρόκειται, όπως ορθά σημειώνει στο «Der Spiegel» ο Γιάκομπ Άουγκστάιν, για «μια παράλληλη διάσταση, την οποία δεν μπορούμε να συλλάβουμε και στην οποία ούτε οι πολιτικοί μας θέλουν να επέμβουν, αφού στις λίστες αυτές συμπεριλαμβάνονται «συγγενείς και συνεργάτες πρώην και νυν αρχηγών κρατών από τουλάχιστον 35 χώρες, από την Αγκόλα μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο»!

Είναι αυτή ακριβώς η άλλη διάσταση που διαμορφώνει τον «Υπερ-κόσμο», ο οποίος για να παραμείνει ισχυρός και αθέατος στρέφει τη ματιά των πολιτών σε ανύπαρκτες απειλές, η δαιμονοποίηση των οποίων μεγεθύνει την ασυλία των «αρπάζω και φεύγω», διαμορφώνοντας πραγματικούς κινδύνους για τη ζωή, την ευημερία (: welfare systems) και την ειρήνη στον κόσμο. Δεν κινδυνεύουμε από αυτούς που έρχονται, αλλά από αυτούς που «τα αρπάζουν και φεύγουν»!

Παλαιότερα άρθρα:

169 απαντήσεις στο “Φασίστες, δεξιοί και αριστεροί νεοφιλελεύθεροι κυνηγούν μετανάστες…”

 1. I simply want to mention I’m newbie to blogs and seriously enjoyed you’re blog. Almost certainly I’m planning to bookmark your blog . You actually come with impressive articles. Kudos for sharing with us your website page.

 2. There are a few intriguing points in time in this post but I do not determine if I see these people center to heart. There is some validity but I will take hold opinion until I investigate it further. Excellent article , thanks and we want more! Added onto FeedBurner too

 3. You are so interesting! I don’t suppose I have read something like that before. So wonderful to find another person with original thoughts on this subject. Really.. thanks for starting this up. This website is something that is needed on the web, someone with some originality.

 4. Thanks for your valuable post. In recent times, I have come to be able to understand that the symptoms of mesothelioma are caused by the build up of fluid relating to the lining of the lung and the torso cavity. The condition may start inside the chest place and spread to other limbs. Other symptoms of pleural mesothelioma cancer include losing weight, severe inhaling trouble, vomiting, difficulty swallowing, and bloating of the face and neck areas. It ought to be noted that some people living with the disease will not experience any serious signs or symptoms at all.

 5. I have seen a great deal of useful items on your internet site about pc’s. However, I have the thoughts and opinions that notebook computers are still not quite powerful sufficiently to be a good choice if you frequently do jobs that require a lot of power, for example video enhancing. But for world-wide-web surfing, microsoft word processing, and a lot other frequent computer functions they are all right, provided you don’t mind the small screen size. Many thanks for sharing your notions.

 6. I would like to voice my admiration for your generosity giving support to folks that really need help with in this area. Your real dedication to getting the solution all-around came to be certainly functional and have in most cases enabled most people like me to realize their goals. Your own informative guideline signifies a whole lot a person like me and far more to my peers. With thanks; from everyone of us.

 7. Excellent blog you have here but I was curious about if you knew of any community forums that cover the same topics talked about in this article? I’d really like to be a part of online community where I can get responses from other experienced individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thanks a lot!

 8. I have mastered some important things through your blog post post. One other stuff I would like to convey is that there are various games on the market designed specially for toddler age little ones. They include pattern identification, colors, animals, and forms. These often focus on familiarization instead of memorization. This will keep little kids occupied without experiencing like they are studying. Thanks

 9. What i do not realize is actually how you are now not really a lot more neatly-preferred than you might be right now. You’re very intelligent. You already know thus significantly on the subject of this topic, produced me personally consider it from a lot of various angles. Its like women and men aren’t involved until it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your individual stuffs great. All the time deal with it up!

 10. I have been browsing online more than three hours nowadays, yet I never discovered any fascinating article like yours. It¡¦s lovely value sufficient for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you probably did, the internet shall be a lot more helpful than ever before.

 11. Great info and straight to the point. I am not sure if this is actually the best place to ask but do you folks have any ideea where to hire some professional writers? Thanks in advance :)

 12. Si su frigorífico Fagor no enfría, pierde gas, hace ruido , pierde agua, se ha deteriorado alguna pieza, como puedan ser,que las gomas se hayan deteriorado , las puertas que cierran mal que la luz no se encienda al abrir su frigoríficos, nosotros se lo solucionamos en la mayor brevedad posible. Nuestro Servicio Técnico de Reparacion Fagor tiene la profesionalidad para realizar la reparaciones de cualquier avería que pudiera tener su frigorifico FAGOR de condesación no frost, ya sea dentro de barcelona y provincia. Le garantizamos un trato serio y profesional con un coste minimo para sus reparaciones de su friigorifico FAGOR.

 13. I have been exploring for a little bit for any high quality articles or weblog posts in this kind of area . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site. Studying this information So i am glad to express that I’ve a very good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make certain to do not fail to remember this web site and provides it a glance regularly.

 14. Miss is the name I enjoy be called with as it is not the name on my birth records. One of my favorite hobbies is always to camp having said that i haven’t produced a dime this particular. Her family lives in North Carolina. Credit authorising is how she makes money but she intentions of changing the concept. I’m not good at webdesign a person might in order to be check my website:

 15. Basil precisely what you can call me but you can call me anything such as. It’s definitely a common thing but what she likes doing is coin collecting but she can’t ensure it to her vocation. He’s always loved living in Vermont. Administering databases is the place where she makes money but she intentions of changing the product. If you want to find out more check out my website:

 16. Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I?d prefer to use some with the content on my blog whether you don?t mind. Natually I?ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

 17. Thanks for every other wonderful article. Where else may anyone get that kind of info in such an ideal manner of writing? I have a presentation subsequent week, and I’m on the look for such information.|

 18. hello!,I really like your writing so much! proportion we be in contact extra about your article on AOL? I need an expert on this area to solve my problem. May be that’s you! Taking a look ahead to look you. |

 19. After they validate their e mail deal with, they then obtain a second electronic mail that gives them a website link to the Short article Remarks page along with the password to unlock it. They can be then no charge to comment around the web site.

 20. Hello. I want to introduce creator. Her name is Mahalia Buchholtz. Data processing is her profession but she plans on changing that will. Puerto Rico is where home is we have what I need here. It’s not a popular thing but what he likes doing is baking but he’s thinking on starting something mroe challenging. Check out the latest news on my website:

 21. Aw, this was a actually good publish. In principle I want to set in producing like this furthermore – taking time and actual work to make an excellent article… but what can I say… I procrastinate alot and not at all seem to get some thing accomplished.

 22. Hello! I could have sworn I’ve been to this web site before but after looking at a few of the articles I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely delighted I found it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently!|

 23. This is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want?HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just great!

 24. This is the best weblog for anyone who desires to find out about this topic. You notice a lot its virtually laborious to argue with you (not that I really would want aHa). You positively put a new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, simply great!

 25. Hey there! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My blog addresses a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!|

 26. I’m Rhett Staff. Her family lives in North Carolina. As a man what I adore is to model trains and I am starting something else along in addition to. Administering databases is how she makes money but she intentions of changing the device. I am running and tweaking a blog here: #link#

 27. The author’s name is Thad Shattuck. It’s not a common thing but what I like doing is archery even so can’t ensure it to my profession really. Puerto Rico wherever my home is and I’ve everything which need here. Data processing is how I earn a living. I’m not good at webdesign a person might desire to check my website: #link#

 28. Nice fulfill you, I’m Thad. It’s not really a common thing but what she likes doing is electronics and these days she has time to take on new information. I am currently a procurement officer and the salary has been really pleasant. Vermont is where my home is and my parents live border. You can find my website here: #link#

 29. Hi there. My name is Magali. Administering databases is how I make money but I plan on changing it also. My friends say it’s not good for me personally but things i love doing is read through comics having said that i struggle to search out time get rid of. For years I’ve been dwelling in California. He’s been working on his website for a short time now. Get it done here: #link#

 30. Hi recently there. My name is Magali. For years I’ve been moving into California. My friends say it isn’t good for me but a few things i love doing is study comics having said that i struggle as part of your time because. Administering databases is the way I make a profit but I plan on changing that. He’s been working on his website for a now. Take a visit here: #link#

 31. I’m Rhett Staff. As a man what I like is to model trains and I will be starting something else along using it. Administering databases is the place she makes money but she intentions of changing the application. Her family lives in North Carolina. I am running and a blog here: #link#

 32. Basil precisely what you can call me but hand calculators call me anything you like. Data processing will be the his primary income emanates from. My family lives in Burglary. One of my favorite hobbies is always to camp although i haven’t made a dime with them. If you want to find uot more check out his website: #link#

 33. This is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want?HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just great!

 34. What i don’t realize is in reality how you’re no longer actually much more well-favored than you might be right now. You’re very intelligent. You understand therefore considerably relating to this topic, produced me in my view imagine it from so many various angles. Its like men and women are not involved until it’s one thing to accomplish with Lady gaga! Your personal stuffs excellent. All the time handle it up!|

 35. Greetings. Permit me to start by telling the author’s name – Thad. The favorite hobby for him brilliant kids will be always to jog but he’s thinking on starting something fresh, new. Supervising has been her employment for months and it’s something she love. My family lives in California terrifying love each and every day living perfect here. He’s been working on his website for a few minutes now. Look it over here: #link#

 36. May I simply just say what a relief to discover somebody that really knows what they are discussing on the internet. You actually understand how to bring an issue to light and make it important. More and more people really need to read this and understand this side of the story. I can’t believe you are not more popular since you certainly have the gift.|

 37. The author’s name is Thad Shattuck. Puerto Rico will be the my home is and I’ve everything which need what follows. Data processing is how I make a profit. It’s not a common thing but what I’m keen doing is archery but i can’t enable my profession really. I’m not good at webdesign anyone might desire to check my website: #link#

 38. Hi, Neat post. There is a problem along with your site in internet explorer, may check this? IE nonetheless is the market chief and a big portion of folks will omit your fantastic writing due to this problem.|

 39. I’m impressed, I have to admit. Rarely do I come across a blog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you have hit the nail on the head. The issue is an issue that too few people are speaking intelligently about. Now i’m very happy I stumbled across this in my hunt for something concerning this.|

 40. This is very fascinating, You are an overly skilled blogger. I’ve joined your feed and sit up for looking for more of your great post. Also, I have shared your site in my social networks|

 41. The name of the writer is Rhett Shattuck but he never really liked that phrase. Years ago he moved to Puerto Rico but he end up being move due to his parents. To play curling is something I will never give up. Supervising is generate an income support my loved ones and Do not think think I’ll change it anytime in the. You should find her website here: #link#

 42. Great post. I used to be checking continuously this weblog and I am inspired! Extremely helpful info specially the last part :) I take care of such info a lot. I was seeking this certain information for a long time. Thank you and best of luck. |

 43. Hi there, I discovered your site by way of Google even as looking for a related topic, your web site got here up, it looks great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

 44. I precisely desired to say thanks all over again. I’m not certain the things I might have achieved in the absence of the actual hints provided by you regarding such a concern. It had become a traumatic dilemma for me, however , witnessing the very well-written fashion you solved the issue forced me to jump for gladness. Extremely happier for your help and even pray you find out what an amazing job you happen to be accomplishing educating the mediocre ones using your webblog. Most probably you haven’t encountered all of us.

 45. hello there and thank you for your info – I have certainly picked up something new from right here. I did however expertise several technical points using this web site, since I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective fascinating content. Make sure you update this again soon.|

 46. This is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want?HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just great!

 47. Hello. I want to introduce the author. Her name is Mahalia Buchholtz. I am currently a procurement officer and the salary already been really completing. Solving puzzles is what she loves doing. Vermont has always been my living place however will end up being move in a year or associated with. If you want to find out more check out my website: #link#

 48. Violeta Shiflet is what’s written in her birth certificate and she totally digs that concept. One of her favorite hobbies is solving puzzles now toshiba has released she is attempting to cash in on it. Administering databases exactly where his primary income is produced by and his salary already been really filling. California is the place he loves most and also his parents live nearby. You can always find his website here: #link#

 49. The author’s name is Lance. It’s not a common thing but what she likes doing is to play curling but she’s been taking on new things lately. Her husband and her live in California. He works like a messenger but he’s always wanted his or her own business. If you need to find out more check out his website: #link#

 50. The author is called Rhett. I used to become unemployed nonetheless I am a cashier and it is something I really love. To read comics is what I do every day. Her family lives in Idaho. If you want to find out more away my website: #link#

 51. This is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want?HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just great!

 52. The author is known by the name of Magali Ary. For years I’ve lived in Vermont and mother and father live close to. Administering databases is how I make dollars. To camp is something that he’s been doing for long time. She’s not good at design we might need to check her website: #link#

 53. I’m Rhett Crew. As a man what I love is to model trains and I’ll be starting another thing along to barefoot jogging. Administering databases is the way she makes money but she intentions of changing the software. Her family lives in North Carolina. I am running and also a blog here: #link#

 54. Wonderful story, reckoned we could combine a couple of unrelated data, nonetheless definitely worth taking a search, whoa did a single find out about Mid East has got additional problerms at the same time

 55. I’m truly enjoying the design and layout of your website. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Great work!|

 56. Hi presently. My name is Magali though I don’t really like being called like that will. As a woman what she really loves is solving puzzles and also she is trying to earn money with it. His day job is a procurement official. For a while he’s held it’s place in Puerto Rico and his parents live nearby. She is running and maintaining weblog here: #link#

 57. Basil Gonzales is the name people use to call hime constantly and he totally digs that list. I am really fond of to jog and I shall be starting another thing along with it. Data processing has been my profession for time out. My family lives in Puerto Rico and my parents live hometown. See what’s new tiny website here: #link#

 58. Basil Gonzales is title people use to phone him and he totally digs that name. I am really fond of to jog and I’m going to be starting another thing along in it. My family lives in Puerto Rico and my parents live local. Data processing has been my profession for some time. See what’s new in my little website here: #link#

 59. Nice fulfill you, I’m Thomas Shattuck. His wife and him chose to reside in Vermont and the man will never move. Credit authorising is how she makes money but she plans on changing this kind of. Climbing just what I do every week or so. I am running and maintaining a blog here: #link#

 60. Hi at this time there. My name is Rayna. Office supervising already been his employment for a little while. California is where home is so i have damages I need here. It’s not much of a common thing but what she likes doing is coin collecting but she can’t allow it to become her livelihood. Check out the latest news on this website: #link#

Σχολιάστε