Φέρτε πίσω τον Μίτσελ!

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Μανόλης Καμπουράκης

Οι ρυθμοί των εξελίξεων στο λιμάνι έχουν χτυπήσει κόκκινο. Μεταγραφές και προπονητής βρίσκονται στο επίκεντρο αλλά αν για τις μεταγραφές ήταν αναμενόμενο για Ιούνη μήνα οι φήμες για τον προπονητή του Ολυμπιακού έσκασαν τις τελευταίες ώρες. Το ταξίδι αστραπή του Περέιρα στην Γλασκόβη για να συζητήσει με την Ρειντζερς ήταν η επιβεβαίωση της κατάστασης που επικρατεί για τον Πορτογάλο και πλέον στο λιμάνι υπάρχει θέμα προπονητή. Οι Πειραιώτες θα πρέπει να βιαστούν προκειμένου ο νέος προπονητής να δει και να αξιολογήσει το ρόστερ του αλλά και να καταθέσει τις προτάσεις του για την ενίσχυση της ομάδας. Εγώ προτείνω την επόμενη μέρα της λύσης της συνεργασίας με τον Περέιρα να ανακοινωθεί η πρόσληψη Μίτσελ.

Ο Μίτσελ ήταν ένα στολίδι για το ελληνικό ποδόσφαιρο και κατάφερε να έχει μια πολύ πετυχημένη χρονιά με τον Ολυμπιακό ωστόσο η μη χρησιμοποίηση των «μεγάλων» μεταγραφών και η εικόνα της ομάδας τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου. Αλλά αν δούμε τα τωρινά δεδομένα ο Αφελάι έχει χαιρετήσει εδώ και καιρό χωρίς να προσφέρει κάτι το ουσιαστικό ενώ ο Κασάμι παρά την προσφορά του αποχαιρετά μάλλον για άλλες ιταλικές πολιτείες. Επομένως ο Ισπανός επιβεβαιώνεται. Επίσης άλλο ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι ξέρει ήδη το ρόστερ της ομάδας γιατί το προπονούσε ο ίδιος άρα θα εξοικονομηθεί πολύτιμος χρόνος ενόψει μεταγραφών.

Ας πάμε και στο θέμα των μεταγραφών. Ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ στον πάγκο του θωράκισε τα γκολποστ με έναν τερματοφύλακα που ήταν προσωπική του επιλογή, τον Ρομπέρτο, στήριξε την προώθηση Σάμαρη με αποτέλεσμα να πουληθεί ακριβά την επόμενη χρονιά και έφερε στο λιμάνι Τσόρι, Κάμπελ ενώ στην φετινή χρονιά έκανε δύο πολύ καλές επιλογές στους πλάγιους μπακ οι οποίοι τώρα παίζουν σε πολλά μεταγραφικά σενάρια. Επιπλέον την τελευταία στιγμή έφερε δανεικό τον Μιλιβόγιεβιτς με δική του επιλογή και τώρα η διοίκηση παλεύει να τον κρατήσει στο ρόστερ. Έκανε και ατυχείς επιλογές στους παίκτες που έφερε ιδιαίτερα την δεύτερη σεζόν όμως οι περισσότερες ωφέλησαν τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός επί εποχής Μίτσελ έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών ενώ με τον Ισπανό στον πάγκο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποκτήσει μέταλλο νικητή. Τρανό παράδειγμα των παραπάνω οι μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού στο Τσαμπιονς Λιγκ στην φάση των ομίλων και τις δύο σεζόν με τον Μίτσελ προπονητή. Η ομάδα της «καλής» χρονιάς του είχε μια συγκεκριμένη ταυτότητα στο γήπεδο και οι γραμμές ήταν συμπαγείς μεταξύ τους. Επίσης δεν θα πρέπει να παραλειφθεί πως πολλοί παίκτες και ειδικότερα Έλληνες εξελίχθηκαν στα χέρια του Μίτσελ με αποτέλεσμα να πάρουν μεταγραφή για μεγάλες ομάδες του εξωτερικού.

Το πέρασμα του Μίτσελ από τον Ολυμπιακό θεωρείται πετυχημένο. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με τον Ισπανό στον πάγκο ελκυστικό, επιθετικό ποδόσφαιρο, κατέκτησαν τίτλους και είχαν καλή παρουσία στην Ευρώπη. Ωστόσο κάποιες ατυχείς επιλογές σε συνδυασμό με την άσχημη συγκυρία ενός «ντεφορμαρίσματος» είχαν ως συνέπεια να απομακρυνθεί με τον Περέιρα να τον διαδέχεται. Όμως ο Πορτογάλος βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου και η διοίκηση να ψάχνει για προπονητή. Αυτή είναι η κατάλληλη συγκυρία για να γυρίσει ο Μίτσελ και να στηριχθεί κατάλληλα προκειμένου να παρουσιάσει μια ομάδα που θα παίζει ποδόσφαιρο αντάξιο των προσδοκιών των οπαδών της.

Παλαιότερα άρθρα: