Φέτα: Ποια είναι η ελληνική εταιρία πίσω από την αποκάλυψη νοθείας στη Γερμανία

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η φέτα, που ήταν παρασκευασμένη από αγελαδινό γάλα και είχε εξαχθεί στη γερμανική αγορά ως κανονική, ανήκει σε θεσσαλική επιχείρηση. «Πρόκειται για μεσαία γαλακτοβιομηχανία που ειδικεύεται στην παραγωγή φέτας το μεγαλύτερο μέρος της οποίας εξάγει», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το προϊόν, που ήταν σε ειδικές συσκευασίες τεμαχισμένο σε άλμη, αποσύρθηκε από τα ράφια των γερμανικών σούπερ μάρκετ και ήδη ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές.
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, στο οποίο φιλοξενείται και ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Καστοριάς, η καταγγελία έχει σταλεί στους αρμόδιους φορείς από τις 9 Μαρτίου με επισυναπτόμενα αποτελέσματα εργαστηρίων από την Γερμανία. Ο Αγροτικός Σύλλογος Καστοριάς εμφανίζεται να έχει πληροφορίες ότι η εταιρεία που νόθευσε τη φέτα, είναι ιδιοκτησίας μέλους του Δ.Σ. της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, κάτι, όμως, που διαψεύδει ο πρόεδρός της Γιάννης Βιτάλης.
«Σας πληροφορούμε ότι ο καταγγελλόμενος ουδέποτε υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο ρόλος μας είναι και θα είναι πάντοτε άμεσος στην αντιμετώπιση των νοθευμένων προϊόντων και σύννομος με τους κανόνες παραγωγής ΠΟΠ Φέτας σε συνεργασία πάντα με την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς», τονίζει σε ανακοίνωση διάψευσης.
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης του ΜέΡΑ25, στην οποία επισημαίνεται, μεταξύ άλλων: «Η φέτα είναι το εθνικό μας προϊόν και έχουμε υποχρέωση να το προστατεύσουμε από τους κερδοσκόπους. Η φέτα αποτελεί το εθνικό μας προϊόν, το οποίο εποφθαλμιούν πολλές χώρες να ανοίξει και να πωλούν το λευκό, αγελαδινό τυρί τους με την ψευδεπίγραφη ονομασία “φέτα”, όπως η Δανία και η Γερμανία. Η φέτα παράγεται παραδοσιακά με ελληνικό πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, ενώ από την παραγωγή της συντηρούνται χιλιάδες οικογένειες κτηνοτρόφων αλλά και αγροτών. Το να νοθεύουμε μόνοι μας το εθνικό μας προϊόν, αντί να το προστατεύουμε ως κόρην οφθαλμού, είναι καταστροφικό! Τα τερτίπια για πρόσκαιρη κερδοσκοπία κάποιων ολίγων μπορεί να στοιχίσουν τη βιωσιμότητα ενός ολόκληρου κλάδου, δίνοντας πάτημα στις ξένες βιομηχανίες να διεκδικήσουν την αφαίρεση του χαρακτηρισμού ΠΟΠ από τη φέτα».

Παλαιότερα άρθρα: