Φιάσκο του ΣΚΑΙ με τη συνέντευξη Μητσοτάκη – Έπαιξαν μόνο τρία λεπτα!

Διαβάστε επίσης

Έκπληξη προκάλεσε στον πανελλήνιο η γνωστοποίηση μιας ιστορικής συνέντευξης-παρακαταθήκης η οποία είχε δοθεί από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά με μοναδικό όρο να προβληθεί μετά τον θάνατό του.

Ωστόσο, έκπληξη και δυσαρέσκεια προκάλεσε και ο -τουλάχιστον- ατυχής τρόπος με τον οποίο το μεγάλο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο χειρίστηκε ένα τόσο ευαίσθητο υλικό την ημέρα μάλιστα κατά την οποία τελέσθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Στα κοινωνικά δίκτυα σχολιάστηκε επικριτικά το γεγονός οτι η διοίκηση του σταθμού επέλεξε να προβάλλει το ιστορικό αυτό ντοκουμέντο στις 00:30 μετά από τέσσερις(!) ώρες προβολής του γνωστού ριάλιτι Survivor, αντί να μεταβάλλει το πρόγραμμά του λόγω της περίστασης.

Και ενώ όλοι περίμεναν με αγωνία την εκπομπή την οποία παρουσίασε ο Παύλος Τσίμας έχοντας καλεσμένους τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο και τον πρώην υπουργό Γιάννη Παλαιοκρασσά, όταν τελικά αυτή προβλήθηκε έγινε γνωστό οτι θα προβαλλόταν μόνο ένα μικρό μέρος της συνέντευξης του εκλιπόντος.

Δυστυχώς ακόμη και τη στιγμή που αυτό έγινε, ο συνολικό χρόνος της συνέντευξης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν ήταν παραπάνω από 3 – 4 λεπτά(!) σε μια  εκπομπή διάρκειας μίαμισης ώρας και συνολικού υλικού 30 ωρών!

«Η κυβέρνησή μου δεν συμβιβάστηκε καθόλου. Ούτε για φιλικούς λόγους, ούτε γιατί είχαμε επηρεαστεί για από… αντιπαροχές», είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος στο πολύ σύντομο υλικό που παρουσιάστηκε αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησής του, τη σχέση του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και τα συμφέροντα τα οποία οδήγησαν στην πτώση της το 1993.

«Δυσκολότερη ιδιωτικοποίηση από αυτή των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα δεν υπήρχε. Έπρεπε να απολύσεις 7.500 άτομα και πολλοί εξ αυτών ήταν συνδικαλιστές που είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήμτα και είχαν συνδικαλιστική στήριξη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης περιέγραψε τον τρόπο που κυβερνούσε, σημειώνοντας ότι είχε άμεση εικόνα και άποψη για τις αποφάσεις των υπουργών του: «η κυβέρνηση αυτή ήμουν εγώ, μπορώ να το πω, η πραγματικότητα είναι αυτή, οι υπουργοί δεν λειτουργούσαν μόνοι τους, κανένας υπουργός, οι πρωτοβουλίες ήταν 100% δικές μου. Εγώ τουλάχιστον κυβερνούσα διαφορετικά απ ότι τώρα κυβερνάται ο τόπος, δηλ. το πρωί που πήγαινα είχα την γενική εικόνα του τόπου και έπαιρνα στο κόκκινο τηλέφωνο 2, 3, 5 όσους χρειαζόταν υπουργούς, για να τους πω τι να κάνουν, διηύθυνα σαν το μαέστρο της ορχήστρας, διηύθυνα και τον υπουργό και τον υφυπουργό και πολλές φορές κατέβαινα και παρακάτω, σε προέδρους ή γενικούς διευθυντές ή συγκαλούσα συσκέψεις, ή πήγαινα στα υπουργεία, η πολιτική ήταν πολιτική κυβερνητική δεν ήταν πολιτική προσώπου».

Δείτε το βίντεο εδώ:

Παλαιότερα άρθρα: