Φιλελληνική προπαγάνδα στη γερμανική τηλεόραση

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Μετά από το συγκλονιστικό βίντεο από εκπομπή του γερμανικού καναλιού ZDF, για το Δίστομο και τις γερμανικές αποζημειώσει, που έκανε το γύρο του διαδικτύου, οι δημιουργοί της ίδιας παραγωγής, «Die Anstalt», ξαναχτυπούν, λέοντας «Η Γερμανία βγάζει λεφτά από την Ελληνική κρίση».

Ουσιαστικά εξηγούν βασικές αρχές της λειτουργίας των διεθνών αγορών λέγοντας αλήθειες που δεν ακούγονται στα γερμανικά μέσα.

Οι δύο παρουσιαστές μέσα από ένα απολαυστικό σκετς καταδεικνύουν τον παραλογισμό του να πληρώνουν οι Έλληνες εκατοντάδες εκατομμύρια σε τόκους για δάνεια -και όχι για πακέτα βοήθειας- και παρόλα αυτά να τους βρίζουν, κάτι που σύμφωνα με τον «κακό» του σκετς, δεν τον ενοχλεί παρόλο που αλλιώς νόμιζε ότι ήταν μέχρι τώρα τα πράγματα. Όπως του εξήγησε ο έτερος παρουσιαστής, η κρίση μέχρι τώρα δεν έχει κοστίσει τίποτα στους Γερμανούς φορολογούμενους, αλλά και στους φορολογούμενους των άλλων κρατών-δανειστών. «Μηδέν λεπτά» ήταν μάλιστα η χαρακτηριστική φράση του. Παράλληλα διευκρίνισε ότι η Γερμανία έχει καταφέρει να βγάζει λεφτά από την κρίση, ενώ άφησε και υποννοούμενα για την Bild, λέγοντας ότι διαβάζει κανείς τη συγκεκριμένη εφημερίδα, όπως πίνει κανείς αναψυκτικό για να ξεδιψάσει, γράφει το σχετικό δημοσίευμα της ημερισίας.

Αυτό που σίγουρα πρέπει να θαυμάσουμε στους γερμανούς συναδέλφους είναι ότι το να λένε τόσο σκληρές αλήθειες για την πλειοψηφία των γερμανών αλλά και την κυβέρνηση της χώρας τους και μάλιστα σε ζώνες με μεγάλη τηλεθέαση, δείχνει ένα ήθος στα ΜΜΕ το οποίο πραγματικά στην Ελλάδα εκλείπει.

Με πληροφορίες από Imerisia.gr

Παλαιότερα άρθρα: