Φίλης εναντίον Κωνσταντοπούλου. Ποιος είπε ότι την ΠτΒ την χτυπούν μόνο από τα δεξιά της;

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Κακώς έχει δοθεί στην κα Κωνσταντοπούλου ο χαρακτηρισμός ότι ξεκινά καυγάδες. Είναι αντιθέτως πολλές φορές που η ίδια καλείται να λειτουργήσει πυροσβεστικά και να κρατήσει τις απαραίτητες ισορροπίες υποχωρώντας ακόμη απέναντι σε οξύθυμους συναδέλφους της.

Η Πρόεδρος της Βουλής επέτρεψε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη να μιλήσει κάποια στιγμή 15 λεπτά περίπου, ενώ ο χρόνος που δικαιούταν ήταν 7. Ο κ. Φίλης ο οποίος είναι εκτός από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος επέδειξε αντισυναφελγική συμπεριφορά προς τον δις συναδελφό του, έκανε παρατήρηση προς το προεδρείο να τηρεί τον προβλεπόμενο χρόνο που μπορούν να μιλούν οι βουλευτές.

Η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε μειλίχια ότι το προεδρείο το γνωρίζει και θα μεριμνήσει. Όμως ο κ. Φίλης δεν φάνηκε ικανοποιημένος και συνέχισε ανεβάζοντας τον τόνο και λέγοντας ότι το προεδρείο το γνωρίζει, αλλά δεν κάνει τίποτα. Ο κ. Φίλης χτυπούσε την κα Κωνσταντοπούλου δεδομένου ότι προφανώς ενοχλούνταν για την παρουσία ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Τριανταφυλλίδης που εν προέρχεται από τον στενό πυρήνα του κόμματος.

Η κα Κωνσταντοπούλου σάστισε με τη συμπεριφορά του συντρόφου και συναδέλφου της, ωστόσο δεν επέμεινε και δεν συνέχισε τον καυγά που ο βουλευτής πήγε να ξεκινήσει. Το μόνο που απάντησε ήταν πως δεν περίμενε παρατήρηση από βουλευτή που είχε ήδη μιλήσει προηγουμένως.

Σας φαίνεται αυτό τυπική συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής; Προφανώς όχι, δεδομένης της συντονισμένης προσπάθειας των ΜΜΕ να την παρουσιάσουν ως οξύθυμη και υπερβολική. Λοιπόν, τα πράγματα φαίνεται ότι δεν είναι έτσι.

Παλαιότερα άρθρα: