Φίλης προς Άδωνη Γεωργιάδη: Είσαι δύο φορές κορόιδο

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Στη συνομιλία του Νίκου Φίλη με τον Άδωνη Γεωργιάδη, στο MEGA, σήμερα το πρωί ο πρώτος προβόκαρε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο πολύ έντονα αναφορικά με τις επερωτήσεις του ως βουλευτή του ΛΑΟΣ, για το ίδιο θέμα για το οποίο απολογείται σήμερα ο Καρατζαφέρης.

«Πάντως Άδωνη, είσαι διπλά κορόιδο, εσύ να κάνεις 23 ερωτήσεις για τα εξοπλιστικά και να παρεμβαίνεις μάλιστα διαρκούντος του διαγωνισμού και ο κ. Καρατζαφέρης να παίρνει τα λεφτά.» Η πρόκληση του διευθυντή της Αυγής ήταν ξεκάθαρη. Έμμεσα ειπωμένη αλλά καθαρή. Ήθελε να προκαλέσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στην υποψία ότι γνώριζε για τις μίζες του Καρατζαφέρη και ως βουλευτής του κόμματός του τον εξυπηρετούσε κάνοντας στη Βουλή 23 ερωτήσεις σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού.

Ο Άδωνης δεν ‘τσίμπησε’ ενώ ήταν η πρώτη και ίσως η τελευταία φορά που τον είδαμε να υπομένει με τόση καρτερία υβριστικά σχόλια. Όμως παρέμεινε ασυνήθιστα ψύχραιμος γιατί ήξερε τι συνιστούσαν οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου. Όταν είσαι πρωτοκλασάτο στέλεχος ενός μικρού κόμματος του οποίου ο πρόεδρος έχει πληρωθεί αδρά για έναν διαγωνισμό εξοπλισμών και εσύ έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βουλή τότε κάτι βρωμάει. Ο Άδωνης Γεωργιάδης εξήγησε ωστόσο ότι ενώ οι κατηγορίες για μίζες αναφέρονται στο 2000, οι ερωτήσεις έγιναν το 2009, για την ίδια συμφωνία την οποία ο βουλευτής μαζί με τον Αθανάσιο Πλεύρη, κατήγγειλαν ως ασύμφορη προς το δημόσιο.

Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να απαντήσει στην πρόκληση του διευθυντή της Αυγής, ο οποίος επέμεινε πως τότε οι δύο βουλευτές αποτέλεσαν το καλύτερο άλλοθι για τον πρόεδρο του κόμματός τους. «Δηλαδή δεν καταλαβαίνεις τι κάνεις, άλλοθι του Καρατζαφέρη ήσουνα; Παραδέχεσαι ότι είσαι διπλά κορόιδο, ξεπλένεις τον Καρατζαφέρη, πως αισθάνεσαι τώρα; Τα λεφτά τα είχε πάρει πριν, και εσύ κάνεις ερώτηση για το θέμα αυτό;» Ήταν τα λόγια του δημοσιογράφου ο οποίος προσπαθούσε να προβοκάρει τον Γεωργιάδη έστω για μια πολιτική καταγγελία του προέδρου του πρώην κόμματός του, την οποία όμως ο υπομονετικός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος επίσης απέφυγε.

Όλα αυτά είναι έμμεση αναφορά σε εικασίες που φυσικά δεν είναι νόμιμο να εκστομίζονται χωρίς στοιχεία. Όπως δηλαδή ότι μπορεί να υπήρχε συνεργία στις «δουλειές» του Καρατζαφέρη με τα πρωτοκλασάτα στελέχη του. Φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατηγορηθεί σήμερα ο Γεωργιάδης για αυτό. Αλλά αν δεν είσαι συνεργός, τότε είσαι αφελώς το άλλοθι του ενόχου. Πολιτικά δημιουργούνται εντυπώσεις στον κόσμο που δεν είναι καθόλου θετικές, πετυχαίνοντας έτσι εν μέρει το σκοπό του έμπειρου δημοσιογράφου.

Παλαιότερα άρθρα: