Φίλης: Έτσι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία»

Διαβάστε επίσης

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης σε μήνυμά του παραθέτει την άποψή του για το πως θα πρέπει να γίνει η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις του, ενώ παράλληλα ζητάει από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα «που όφειλε να πάρει πριν οκτώ μήνες», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Στο μήνυμά του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο κ. Φίλης αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα με στόχο το άνοιγμα των σχολείων που όμως κανένα δεν αφορά στα ίδια τα σχολεία!

Σα να μην πέρασαν 4 μήνες από το αποτυχημένο άνοιγμά τους, την εμφάνιση κρουσμάτων σε εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς, τη διάδοση του ιού σε ενήλικες, που οδήγησαν στο κλείσιμό τους.

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν οπωσδήποτε, σύμφωνα με τον τρόπο που έχουν υποδείξει οι ειδικοί, οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και ο ΣΥΡΙΖΑ:

– Με αποστάσεις στις τάξεις

– Με συνεχή δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

– Με κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών άνω των 50 ετών καθώς και εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

– Με κατά προτεραιότητα εμβολιασμό γονέων καθώς και παππούδων που διαμένουν στην ίδια στέγη με τους μαθητές

Η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει αυτές τις προϋποθέσεις το ταχύτερο.
Δεν το έπραξε επί 8 ολόκληρους μήνες. Δεν το έπραξε ούτε στα Ειδικά Σχολεία, που λειτουργούν όλο αυτόν τον καιρό.

Ας το πράξει ΤΩΡΑ!

Να εγκαταλείψει ταυτόχρονα τα σχέδιά της, που έχουν αναστατώσει τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, για αποκλεισμό χιλιάδων φετινών υποψηφίων από τα Πανεπιστήμια, με την Τράπεζα Θεμάτων και τους «κόφτες» στη βάση εισαγωγής.

Απαιτείται, επίσης, αναδιάρθρωση – μείωση της ύλης, προτεραιότητα στο μάθημα και αποκατάσταση της σχέσης του παιδιού και του εφήβου με το σχολείο. Όχι η αντιπαιδαγωγική και εξοντωτική πίεση για εξετάσεις!
Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα πιεσμένα από τον εγκλεισμό και τη διατάραξη της σχέσης τους με το σχολείο. Ας μην τα επιβαρύνουμε κι άλλο.
Μόνο υπό αυτούς τους όρους είναι δυνατή η ασφαλής επανέναρξη των σχολείων και η επαναφορά της στοιχειώδους ηρεμίας στην εκπαίδευση».

Παλαιότερα άρθρα: