Φιλόξενη αγκαλιά για 25 οικογένειες προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

agkalia_se_prosfyges
Διαβάστε επίσης

Με ελάχιστα αγγλικά, πολύ google translate και με τα μάτια συνεννοούνται οι ιδιοκτήτες σπιτιών που φιλοξενούν πρόσφυγες προσφέροντάς τους μία αξιοπρεπή διαβίωση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετεγκατάστασής τους.

Περίπου 25 οικογένειες προσφύγων φιλοξενούνται σε διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί εδώ και δύο μήνες η ΜΚΟ SolidarityNow. Ένα απ’ αυτά βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και έχει παραχωρηθεί από τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Ελευθεριάδη σε μία τριμελή οικογένεια Σύρων, που περιμένει ένα ακόμα παιδί. Μάλιστα, η 25χρονη μητέρα, που είναι τεσσάρων μηνών έγκυος, εξουθενωμένη από τις άθλιες συνθήκες ζωής στον καταυλισμό της Ειδομένης, είχε πάει στο νοσοκομείο για να κάνει έκτρωση, όπου την εντόπισαν μέλη ΜΚΟ και την παρέπεμψαν στην οργάνωση.

“Δεν ήθελα να γεννήσω το δεύτερο παιδί μου μέσα στις λάσπες” δήλωσε η νεαρή Άλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κρατώντας στην αγκαλιά της τον δίχρονο Χάντι, που αν και το όνομά του, όπως συμπλήρωσε χαριτολογώντας, σημαίνει “ήσυχος”, είναι ακριβώς το αντίθετο!

Παλαιότερα άρθρα:

6 απαντήσεις στο “Φιλόξενη αγκαλιά για 25 οικογένειες προσφύγων στη Θεσσαλονίκη”

  1. 20375 113506The the next time I just read a weblog, I actually hope that this doesnt disappoint me approximately brussels. Get real, Yes, it was my option to read, but I really thought youd have some thing intriguing to say. All I hear is typically a couple of whining about something that you could fix when you werent too busy searching for attention. 665083

Σχολιάστε