«Φρούριο» η Αθήνα για την επίσκεψη Μακρόν-Έκτακτα μέτρα ασφαλείας

Διαβάστε επίσης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό το Νίκο Τόσκα και με τη συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ανώτατων αξιωματικών του Σώματος και άλλων προϊσταμένων, προκειμένου να προετοιμαστεί η Αθήνα για την υποδοχή του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα φθάσει το μεσημέρι της 7ης Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, θα έχει γεύμα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και ακολούθως συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Θα ακολουθήσει μικρή ανάπαυλα στην Γαλλική Πρεσβεία και στη συνέχεια δείπνο.

Την επόμενη μέρα αναμένεται να επισκεφθεί το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών σε μία «επικίνδυνη» περιοχή, όπως χαρακτηρίζεται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., καθώς το ινστιτούτο έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν στόχος καταδρομικών και εμπρηστικών επιθέσεων με πιο πρόσφατη αυτή που είχε καταγραφεί στις 27 Φεβρουαρίου 2017.

Τα μέτρα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένα ύστερα και από την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη. Για τον Γάλλο Πρόεδρο θα ληφθούν όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για κάθε αρχηγό κράτους, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αστυνομικών και διαφόρων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ..

Σε κλοιό ασφαλείας θα τεθούν η πρεσβεία της Γαλλίας, επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων και διπλωματικές αποστολές.

Τα δρομολόγια μετακίνησης του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας έχουν σχεδιαστεί και θα γίνεται «αποστείρωση» ασφαλείας. Οι δρόμοι διέλευσης θα κλείνουν για τους πολίτες, αρκετά νωρίτερα.

Στην ατζέντα της ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τέθηκαν επιπλέον τα μέτρα ασφαλείας της ΔΕΘ, η πιθανή επίσκεψη της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και οι φόβοι επιθέσεων, με ακτιβιστικές ή τρομοκρατικές ενέργειες, εναντίον στόχων γερμανικών συμφερόντων, με αφορμή το «λουκέτο» που έβαλε η γερμανική κυβέρνηση στην αντιεξουστιαστική ιστοσελίδα Linksunten Indymedia και το de Indymedia.

Παλαιότερα άρθρα: