«Φωτιά και τσεκούρι» το πολυνομοσχέδιο για τη δόση

Διαβάστε επίσης

«Φωτιά και τσεκούρι» είναι το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα με την διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή.

Κινητικότητα, φορολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές δεσπόζουν στο πολυνομοσχέδιο που ήδη προκαλεί σοβαρούς τριγμούς στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Πρώτος πρώτος βγήκε ο γαλάζιος βουλευτής Τρικάλων ΜΙχάλης Ταμήλος διαμηνύοντας ότι δεν ψηφίζει την ρύθμιση που αφορά τις απολύσεις στους δήμους.

Τον ακολούθησε ο βουλευτής και πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος δήλωσε ότι η κινητικότητα είναι βλακώδης και τόνισε ότι αν το πολυνομοσχέδιο έρθει σε ένα άρθρο θα το ψηφίσει αλλιώς “επιφυλάσσομαι μέχρι τέλους”.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ σιγοβράζει όμως ελάχιστοι είναι σε θέση να τραβήξουν το σκοινί τα άκρα δεδομένου ότι το συνέδριο του κόμματος έγινε μόλις πριν από μία εβδομάδα και άπαντες συναίνεσαν στην στρατηγική του κόμματος ως του μεγαλύτερου κυβερνητικού εταίρου.

Πάντως, προβλήματα υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ όπου πολλοί βουλευτές διαφωνούν κάθετα με το πρόγραμμα της κινητικότητας και τονίζουν ότι από ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων κατάντησε σε πρόγραμμα απολύσεων χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστική αξιολόγηση. Ανάμεσα στους δυσαρεστημένους βουλευτές υπάρχουν και κάποιοι που στο παρελθόν διετέλεσαν δήμαρχοι…!

Ωστόσο, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία να μετρήσουν καλά τα κουκιά, καθώς μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι εύθραυστη…

Παλαιότερα άρθρα: