“Φωτιές” στα ταμεία της Κυβέρνησης από Μποτόπουλο: Έχουμε χρήματα για ακόμη 2 εβδομάδες

Διαβάστε επίσης

“Ο χρόνος πιέζει την Ελλάδα, η Αθήνα έχει διορία μέχρι και τις 20 Απριλίου για να παρουσιάσει στους εταίρους της στην Ευρωζώνη την επικαιροποιημένη και ποσοτικοποιημένη λίστα μεταρρυθμίσεων”, αναφέρει το γαλλικό δίκτυο Europe 1.

Το Europe 1, φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστα Μποτόπουλου και αναφέρει πως “δε μασά τα λόγια του και δεν κρύβει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα”.

Αδεια ταμεία σε δύο εβδομάδες

«Η ίδια η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι υπάρχουν λεφτά στα ταμεία για ακόμη δύο εβδομάδες, μέχρι τις αρχές Μαΐου. Μετά θα έχει προβλήματα για να ανταποκριθεί και στις εγχώριες και στις εξωτερικές της υποχρεώσεις» δήλωσε, σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο κ. Μποτόπουλος.

Πιθανό ένα ατύχημα

Το συνεχές μπρα ντε φερ Ελλάδας-Ευρώπης τους τελευταίους τρεις μήνες μπορεί να επιφέρει επιπτώσεις «πολιτικές για την Ευρώπη και το ΔΝΤ» και «κοινωνικές για τους Ελληνες» σχολιάζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, εκτιμώντας παράλληλα πως μια νέα κρίση είναι πιθανή «από ατύχημα και όχι από επιλογή, επειδή όλος ο κόσμος θέλει μια συμφωνία. Ωστόσο, από ατύχημα και από χρονοτριβή, είναι ίσως πιθανό».

«Δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά δεν μπορώ πλέον να αποκλείσω την πιθανότητα ενός ατυχήματος, με δεδομένο τον χρόνο που χάθηκε και τις δυσκολίες στο να βρεθεί (κοινός τόπος για) μια συμφωνία» πρόσθεσε ο κ. Μποτόπουλος.

Για να επιτευχθεί μια συμφωνία, θα πρέπει η Ελλάδα να πείσει την ΕΕ πως θα κάνει σοβαρές προσπάθειες και μεταρρυθμίσεις. «Οι προσπάθειες και οι προτάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση πρόσφατα δεν ελήφθησαν (από τους εταίρους) ως αξιόπιστες. Ετσι, (η Ελλάδα) θα πρέπει να τις βελτιώσεις και να κάνει νέα προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις» εξήγησε ο κ. Μποτόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε ότι «μεγάλες μεταρρυθμίσεις πάνω στις συντάξεις, στο ασφαλιστικό, στη δημόσια διοίκηση, στην πάλη κατά τις φοροδιαφυγής και φορολογικής απάτης: είναι οι τεράστιες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει (η κυβέρνηση Τσίπρα)» και αναγνώρισε ότι «μερικές από αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει».

Παλαιότερα άρθρα: