Γαβρόγλου: Τέλος οι Πανελλήνιες – Νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια

gabroglou
Διαβάστε επίσης

Το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα ανακοινωθεί άμεσα και θα ισχύσει από το 2020, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ο υπουργός, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου, είπε συγκεκριμένα πως το νέο σύστημα θα ισχύσει από τον Ιούνιο του 2020 και θα αφορά τους μαθητές που τον Σεπτέμβριο του 2019 θα φοιτούν στην Γ’Λυκείου.

«Θα είναι δομημένο γύρω από το ποια θα είναι η Γ’Λυκείου. Δεν μπορεί από τη Α’Λυκείου τα παιδιά να έχουν το άγχος των εξετάσεων. Πρέπει να αποδραματοποιηθούν», υπογράμμισε ο κ. Γαβρόγλου.

Παράλληλα, διέψευσε ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

«Ουδέποτε είπαμε ότι θα μπαίνεις χωρίς καμία εξέταση και κανένα μάθημα στα πανεπιστήμια, χωρίς απολυτήριο. Οι εξετάσεις είναι οργανικό εργαλείο του παιδιού. Κανείς δεν λέει ότι θα πηγαίνεις το πρωί στο σχολείο και θα κάνεις ό,τι θέλεις.»

«Το αντίβαρο στο σημερινό σύστημα θα είναι γύρω από το απολυτήριο. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το απολυτήριο που θα παίρνουν τα παιδιά και με εξετάσεις και με παρουσία και με εργασίες θα είναι αντικειμενικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παλαιότερα άρθρα:

10 απαντήσεις στο “Γαβρόγλου: Τέλος οι Πανελλήνιες – Νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια”

Σχολιάστε