Game of Thrones: Ένα τέλος χειρότερο από τον θάνατο για τον Jorah Mormont;

Macall-B.-Polay-HBO-Photo-1-3-615x425
Διαβάστε επίσης

Μετά το “Eastwatch” είναι πραγματικά ανησυχητική η μοίρα ενός από τους αγαπημένους χαρακτήρες του Game of Thrones, του Jorah Mormont, γιατί φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι το επόμενο θύμα της εκπομπής. Και αν οι χειρότεροι φόβοι μας γίνουν πραγματικότητα πρόκειται να είναι το επόμενο θύμα ακριβώς επειδή ο θάνατός του δεν θα είναι το τέλος της ιστορίας του.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η κατάρα για τον πρωταγωνιστή φάνηκε πως οι ώρες του χαρακτήρα ήταν μετρημένες. Στην συνέχεια πήγε στον ερασιτέχνη δερματολόγο Samwell Tarly, ο οποίος φαινομενικά τον έσωσε. Από σεναριογραφική άποψη και μόνο δεν υπάρχει καμία περίπτωση η εκπομπή να έδωσε στον Jorah την κατάρα και να έχει αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο στη μάχη του με την ασθένεια αυτή τόσο χρονοβόρα για την ιστορία, αν δεν υπάρχει κάποιο νόημα και ένα τελικό γεγονός που να παίξει μεγάλο ρόλο για την εκπομπή.

Υπάρχει πιθανότητα ο ήρωας να μην έχει πραγματικά θεραπευτεί και η αδρανοποιημένη ασθένεια να οδηγήσει σε επιδημία σε όποια μέρη βρεθεί. Κάτι τέτοιο θα είχε νόημα από άποψη αφήγησης και θα μπορούσε να συμβεί ακόμα κι αν ο μεγαλύτερος φόβος για τον χαρακτήρα αποβεί ρεαλιστικός.

Επειδή τώρα που ο Jorah πήγε μαζί με τον Jon Snow με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να πείσουν την Cersei να σταματήσει να αγωνίζεται με τους ζωντανούς και ίσως τελικά πείσουν την Daenerys να επικεντρωθεί στον πραγματικό εχθρό, υπάρχει μια πιθανότητα η μοίρα του Jorah να είναι χειρότερη από τον θάνατο ή την ασθένεια: να είναι το νεκρό πλάσμα (wight) που θα πίσω γυρίσει πίσω στο Dragonstone.

Αυτό κάνει ο Jorah. Από την αρχή, αφήνει την πλευρά της Daenerys και στη συνέχεια επιστρέφει – εξορίστηκε για κατασκοπεία, τότε τον έδιωξε πάλι αφού της έφερε τον Tyrion, τότε επέστρεψε και την έσωσε στο αγωνιστικό λάκκο ενώ τελευταία επέστρεψε από την ασθένεια του. Φεύγει από το πλευρό της, αλλά πάντα επιστρέφει, ανεξάρτητα από το πόσο τρομερά πράγματα φαίνονται γι ‘αυτόν.

Ήταν μια από τις λίγες αναζωογονητικές, διαρκείς σχέσεις στην σειρά, που η αγάπη και η φιλία υπερνίκησαν την τρομερή φύση αυτού του κόσμου. Για το λόγο αυτό είναι απολύτως λογικό το Games of Thrones να μας προσφέρει τη δυνατότητα να συμβεί ξανά. Σίγουρα, θα συνεχίσουν το μοτίβο και θα μας δώσουν μια άλλη επανένωση μεταξύ Jorah και Daenerys, αλλά αυτή τη φορά με το είδος ενός φρικτού plot twist που αν και πρέπει πάντα να περιμένουμε, δεν το κάνουμε.

Ο Jon και οι υπόλοιποι χρειάζονται ένα δείγμα από τα πλάσματα του Βασιλιά της Νύχτας ως φυσική απόδειξη του πραγματικού εχθρού στο τείχος, αλλά η μικρή ομάδα τους είναι σαφώς σε μνημειώδη κίνδυνο με βάση το μέγεθος των εχθρών του τελευταίου επεισοδίου. Θα ήταν πιο συγκλονιστικό να επιζούσαν όλοι από να είναι όλοι νεκροί.

Όμως μάλλον τίποτα από τα δύο δεν θα γίνει. Έτσι αν αρχίσουμε να υποθέτουμε πως μόνο κάποιοι δεν θα τα καταφέρουν αρκεί να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την ατομική ιστορία του καθενός έτσι ώστε να δούμε πως ταιριάζει να καταλήξει ο καθένας. Θα έδινε η εκπομπή στον Jorah μια φρικτή ασθένεια με τον τρόπο που έγινε, δηλαδή επειδή η Daenerys τον έδιωξε, έτσι ώστε στην συνέχεια αυτός να βρει μια θαυματουργή θεραπεία και να επιστρέψει στη βασίλισσα του, μόνο και μόνο για να τον στείλει ξανά σε μια αποστολή αυτοκτονίας που θα οδηγήσει στο θάνατό του και θα τον μεταμορφώσει σε πλάσμα του Βασιλιά της Νύχτας, έτσι ώστε να μπορέσει να παρουσιαστεί στην Khaleesi;

Εάν όλο αυτό δεν σας φέρνει ρίγος, μάλλον δεν έχετε δώσει την απαραίτητη προσοχή.

Είναι πιθανό ότι η κατάρα του Jorah είχε να κάνει πραγματικά με την Daenerys, για να φανεί το πώς οι πράξεις της οδήγησαν στην ασθένειά του και στον θάνατό του. Θα μπορούσε μάλιστα να είναι η ιστορία του Σαμ, ένας τρόπος να βρεθεί ο Jorah στο μέρος όπου τον σώζει ο Σαμ, πράγμα που οδηγεί σε μια ευγνώμων Daenerys που δείχνει τελικά στον Σαμ το έλεος που αρνήθηκε στον αδελφό και τον πατέρα του.

Όμως το σενάριο στην εκπομπή είναι καλύτερο και πιο σύνθετο από αυτό και γι ‘αυτό ένας σημαντικός χαρακτήρας όπως ο Jorah, ο οποίος ήταν τριγύρω από το πρώτο επεισόδιο, μάλλον θα πάρει το δικό του τέλος στη δική του ιστορία και κανενός άλλου. Δυστυχώς, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αρχίζει να μοιάζει σαν το τέλος του να είναι ένα τέλος χειρότερο από το θάνατο, το είδος που μας καταστρέφει, είτε είμαστε φαν του χαρακτήρα είτε όχι.

Ίσως η κατάρα του Jorah αποδειχθεί ότι είναι κάποια ανοσία στον Βασιλιά της Νύχτας. Ίσως κάνει μια άλλη θριαμβευτική επιστροφή στη γυναίκα που αγαπά. Ίσως η ιστορία του να έχει τελικά ένα ευτυχές τέλος. Ίσως πάλι και όχι. 

Παλαιότερα άρθρα:

2 απαντήσεις στο “Game of Thrones: Ένα τέλος χειρότερο από τον θάνατο για τον Jorah Mormont;”

Σχολιάστε