Γέμισαν ενήλικες τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών

Διαβάστε επίσης

Οι Ελληνες ήμασταν ανέκαθεν γλωσσομαθείς, με αρκετές ξένες «προσθήκες» στην καθημερινή μας ομιλία. Το φαινόμενο αυτό εντάθηκε με την οικονομική κρίση, αφού η ανάγκη για εμπλουτισμό του βιογραφικού αλλά και για αναζήτηση δουλειάς σε ξένες χώρες, έστειλαν τους ενήλικες πίσω στα θρανία.

Οπως εξηγεί ο Σπύρος Κουκίδης, ιδιοκτήτης του ομώνυμου φροντιστηρίου ξένων γλωσσών, μιλώντας στην Καθημερινή, στο παρελθόν το παραδοσιακό πελατολόγιο ήταν φοιτητές, ωστόσο οι καιροί άλλαξαν: «Πριν από τρία χρόνια είχαμε μία ολόκληρη κλινική εδώ, ήταν η εποχή της μαζικής μετανάστευσης των γιατρών. Πλέον έχουμε πολλούς νοσηλευτές και νηπιαγωγούς καθώς και οδηγούς λεωφορείων. Είναι συγκινητική η προσπάθεια που καταβάλλουν καθώς πολλοί από αυτούς δεν έχουν καν καταφέρει να τελειώσουν το δημοτικό.»

Οσο για τις πιο περιζήτητες γλώσσες, μεγάλη ζήτηση φαίνεται να έχουν τα Γερμανικά και τα Τουρκικά, ενώ έπονται τα Κινέζικα και τα Ισπανικά, ενώ τα Γαλλικά και τα Ιταλικά έχουν πλέον πέσει σε δεύτερη μοίρα.

Φαίνεται πώς και στις ξένες γλώσσες υπάρχει μόδα, αφού ο ενθουσιασμός με τα Ισπανικά που κυριαρχούσε τη δεκαετία 1997-2007, όταν η Ελλάδα είχε κατακλειστεί από βραζιλιάνικες σειρές και ισπανικά τραγούδια, καταλάγιασε και πλέον μόδα είναι τα Τουρκικά, για τους ίδιους λόγους.

Παλαιότερα άρθρα: