Γεννηματά: Δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός

Διαβάστε επίσης

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Το Βήμα», τονίζει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει «να φύγει το γρηγορότερο», καθώς η παραμονή της «εντείνει το αδιέξοδο» και εκτιμά ότι «ο χρόνος για την κυβέρνηση μετρά αντίστροφα».

Σημειώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής δουλεύει για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών την οποία θεωρεί ως βασική προϋπόθεση για την προοδευτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.

Αναφέρει ότι «το παραμύθι της “καθαρής εξόδου” (από το μνημόνιο) δεν έχει ακροατές», επισημαίνει ότι «ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχουν ήδη υπογράψει μνημόνια διαρκείας. Μέτρα και δεσμεύσεις που θα ισχύσουν μετά τη λήξη του 3ου Μνημονίου και που στην ουσία συνιστούν ένα 4ο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση αυτήν τη φορά», προσθέτοντας: «Αλλά το παραμύθι τους θέλει και δράκο. Γι’ αυτό επιχειρούν ταυτόχρονα την όξυνση, την πόλωση και τον διχασμό».

Η κ. Γεννηματά μιλά για τις «οδυνηρές εμπειρίες» των πολιτών από τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βάσει των οποίων και θα την κρίνουν «και η απόφασή τους θα είναι η αμείλικτη καταδίκη», ενώ οι κυβερνώντες «θα μείνουν στην ιστορία ως η επιτομή του τοξικού συνδυασμού πολιτικής εξαπάτησης και ανικανότητας».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ερωτηθείσα για την αντιπαράθεση κυβέρνησης- Δικαιοσύνης, κάνει λόγο για «επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης με τους θεσμούς», καθώς και για συστηματική απόπειρα της κυβέρνησης «ελέγχου της Δικαιοσύνης, των Ανεξάρτητων Αρχών, του Τύπου και των ΜΜΕ», που «αποδεικνύει πως η κυβέρνηση έχει ιδιότυπη αλλεργία σε ό,τι μπορεί να την ελέγξει».

Σημειώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θέτει εκλογικό πήχυ, και εκτιμά ότι θα καταφέρει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο επικαλούμενη την αποτύπωση της αυξανόμενης ισχυροποίησής του τόσο στις δημοσκοπήσεις, όσο και κυρίως στις εκλογικές διαδικασίες φορέων και στην κοινωνική δυναμική.

Παλαιότερα άρθρα: