Γεννηματά: Είναι αργά για δάκρυα Αλέξη – Είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός σας

Διαβάστε επίσης

Με τη φράση «είναι αργά για δάκρυα Αλέξη, αυτός είναι πράγματι ο τελευταίος προϋπολογισμός που φέρνει η κυβέρνηση σας» ξεκίνησε την σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αμφισβήτησε τόσο το, κυβερνητικό ισχυρισμό ότι τελειώνουν τα μνημόνια όσο και το ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση.

«Με τις πολιτικές του κ Τσίπρα οδηγείται πράγματι η χώρα σε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια; Κατηγορηματικά όχι» είπε και εξήγησε: «Έχετε δεσμευθεί για συνέχιση αυτής της φοβερής φοροεπιδρομής για άλλα πέντε χρόνια, παραχωρήσετε τον εθνικό πλούτο στο Υπερταμείο για 99 χρόνια. Υπογράψατε για δέσμευση επιτροπείας της χώρας με υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060, υπογράψατε νέες περικοπές για 700.000 κύριες συντάξεις το 2019. Ο μόνος λόγος που η αξιολόγηση αυτή δεν προσέθεσε νέα μέτρα είναι πολύ απλά γιατί όλα η κυβέρνηση σας τα έχει δώσει απλόχερα εκ των προτέρων και για το 2018 και για το 2019 και για το 2020. Και όλα αυτά χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση για την απομείωση και αναδιάρθρωση του χρέους».

Η κα Γεννηματά τόνισε ότι «όλοι οι προϋπολογισμοί των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ήταν τραγικά αποτυχημένοι, η ακραία υπερφορολόγηση έχει εξαντλήσει την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών» και συνέχισε την επίθεση της κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι επαναλαμβάνει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τις αστοχίες των προηγούμενων ετών.

Η πρόεδρος του Κινήματος της Αλλαγής υποστήριξε ότι από τη μεριά της κυβέρνησης δεν υπήρξε καμία ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους και τόνισε ότι η έξοδος από την κρίση με φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.

Για τις επενδύσεις, η κ. Γεννηματά  χρησιμοποίησε μια χαρακτηριστική έκφραση: «Είναι αργά για δάκρυα Αλέξη, αυτός είναι πράγματι ο τελευταίος προϋπολογισμός που φέρνει η κυβέρνηση σας», ενώ αναφορά έκανε και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων όπως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και τα ληξιπρόθεσμα.

«Οδηγείτε την οικονομία σε αδιέξοδο η τραγική αποτυχία των προϋπολογισμών σας» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα ενώ «βυθίζει την κοινωνία στα χρέη και την απομόνωση» διαμηνύοντας ότι το Κίνημα Αλλαγές καταψηφίζει τον προϋπολογισμό που αναπαραγάγει την στασιμότητα.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι η έξοδος από την κρίση δεν θα εξασφαλιστεί απλά και μόνο με μία πολιτική αλλαγή, απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, εθνική γραμμή που θα οδηγήσει πραγματικά σε βιώσιμη ανάπτυξη και σε προσέγγιση υγιών επενδύσεων.

Παλαιότερα άρθρα: