Γεννηματά: «Στο νέο φορέα δεν χωρούν μηχανισμοί, τιμάρια και βαρόνοι»

Διαβάστε επίσης

Έχουν διαψευστεί όλες οι αυταπάτες κατά καιρούς «εκτιμήσεις» και «αυταπάτες» του κ. Τσίπρα έχουν διαψευσθεί με μεγάλο κόστος για τη χώρα και τους πολίτες, δηλώνει η Φώφη Γεννηματά στο “Πρώτο Θέμα” και προσθέτει: «Για ποια έξοδο της χώρας από τα μνημόνια μιλάει; Δεν περιμένουμε βέβαια την απάντηση του κ. Τσίπρα. Την απάντηση είμαι σίγουρη ότι θα τη δώσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές».

Παράλληλα προειδοποιεί να σταματήσουν πολιτικά παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο και τονίζει ότι οι μετεκλογικές συνεργασίες θα καθοριστούν σε προγραμματική βάση, καθώς και από τη ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις κάλπες.

«Όποιος προεξοφλεί το αποτέλεσμα θα βρεθεί προ εκπλήξεων.Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι μια αναμέτρηση για τρεις. Εγώ θέλω να αντιστρέψω το ερώτημα. Είναι διατεθειμένοι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλλουν στην πολιτική σταθερότητα στη βάση μιας προοδευτικής ατζέντας;», υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η υποψήφια για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα σημειώνει ότι πήρε την πρωτοβουλία για την ίδρυσή του για να ξαναγίνει πρωταγωνιστής η παράταξη, ενώ δεσμεύεται πως ο νέος φορέας θα χτιστεί στη βάση της ειλικρίνειας και της ηθικής.

Για την Κεντροαριστερά και τον νέο φορέα

«Στο νέο φορέα δεν χωρούν μηχανισμοί, τιμάρια και βαρόνοι. Αποφασιστικό ρόλο και λόγο στα μέλη του, δημοκρατία και αποτελεσματικότητα στη λειτουργία. Θέλουμε μια νέα σχέση με τους πολίτες. Στόχος μου είναι το κόμμα να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, χωρίς κλειστές δομές και εμπόδια στη συμμετοχή των πολιτών. Ένα κόμμα με ισότιμη συμμετοχή των δύο φύλων και ενεργό ρόλο στους νέους. Ανανέωση που ήδη έχει ξεκινήσει σε μεγάλο βαθμό. Ένα κόμμα σύγχρονο και αξιόμαχο για τις επόμενες εκλογές, όπου θα αναμετρηθούμε “στα ίσα” με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Ανοίγουμε μέτωπο με το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Είμαστε απέναντι στη διπλή συντήρηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΝΔ. Στόχος μας να σπάσουμε το δίπολο, το κακέκτυπο του δικομματισμού. Έχουμε χαράξει και θα εγγυηθώ την αυτόνομη πορεία, το διακριτό μας ρόλο», υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά.

Παλαιότερα άρθρα: