Γεννηματά: Η επίσκεψη Ερντογάν έβλαψε καίρια τα ελληνικά συμφέροντα

Διαβάστε επίσης

Η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα πήγε πολλά βήματα πίσω τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εκτίμησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Μιλώντας σε συγκέντρωση οικονομολόγων η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεσήμανε ότι «η επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν δεν οδήγησε σε κανένα θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Το αντίθετο. Τα ελληνικά συμφέροντα και οι εθνικές θέσεις υπέστησαν δεινό πλήγμα».
Οπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά «οι απροκάλυπτα αναθεωρητικές τοποθετήσεις Ερντογάν, η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, η ανάδειξη ανύπαρκτων μειονοτικών θεμάτων όχι μόνο δεν συνέβαλαν στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων – όπως θα θέλαμε και για την οποία η Παράταξή μας εργάζεται – αλλά το αντίθετο, τις οδήγησαν πολλά βήματα πίσω».
Κατά την Φ. Γεννηματά «η ανύπαρκτη προετοιμασία της επίσκεψης [και το κακό της timing] από πλευράς κυβέρνησης έβλαψε καίρια τα ελληνικά συμφέροντα».
Για α καταλήξει η επικεφαλής της ΔΗΣΥ: «Για μια ακόμη φορά μετά το μεγαλειώδες φιάσκο της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ έχουμε ένα νέο φιάσκο που προκαλείται από τους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς, που δυστυχώς όμως έχει βαθύτατα ζημιογόνες συνέπειες για τα πάγια και διαχρονικά συμφέροντα της χώρας μας».

Παλαιότερα άρθρα: