Γεωργαντάς: Διαθέσιμα νέα εμβόλια για τις ηλικίες 28-29

Διαβάστε επίσης

Τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna θα προστεθούν από τις επόμενες ημέρες στους εμβολιασμούς των ηλικιών 18-29 ετών.

Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί σε δηλώσεις του ο o υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος σημείωσε ότι για τις συγκεκριμένες ηλικίες είναι πλέον διαθέσιμα όλα τα εμβόλια εκτός από το μονοδοσικό της J&J.

Τόνισε επίσης, μιλώντας στον ANT1, ότι έως τώρα και λόγω της έλλειψης του J&J με το οποίο ξεκίνησε ο εμβολιασμός τους, έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 άτομα αν και, όπως διευκρίνισε, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότερα.

Όσον αφορά Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid, το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται από χθες, ανέφερε ότι ήδη είχαν εκδώσει περισσότεροι από 81.000 πολίτες μέχρι χθες το βράδυ, ενώ για κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό.

Επιπλέον, σχετικά με τον εμβολιασμό όσων ήδη έχουν νοσήσει, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι σε όσους έχουν λάβει κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει sms με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για την δεύτερη, ενώ σε όσους εξ αυτών δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσει ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

Παλαιότερα άρθρα: