Γεωργιάδης: «Άμεση στήριξη σε επιχειρήσεις και εργαζομένους που δεν δούλεψαν τα Χριστούγεννα»

Διαβάστε επίσης

Μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου οι οποίες δεν άνοιξαν την περίοδο των Χριστουγέννων ανακοινώθηκαν από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης από το βήμα της Βουλής εξήγγειλε την έκτακτη επιδότηση 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο για τις εν λόγω επιχειρήσεις λιανεμπορίου.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης 53 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε ειδική αναφορά στις επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου που δεν κατάφεραν να ανοίξουν για να δουλέψουν με το σύστημα click away πως θα λάβουν εκτάκτως επιχορήγηση 3000 ευρώ η κάθε μια και από 1000 ευρώ κάθε εργαζόμενος.

«Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος ή όπως η περιοχή της Κοζάνης, που ήταν σε σκληρό lockdown. Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση – όχι επιστρεπτέα ή δάνειο – 3.000 ευρώ ανα επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παλαιότερα άρθρα: