Γεωργιάδης για σούπερ-μάρκετ: «Με κάρτα η είσοδος – Πλαφόν στα αντισηπτικά»

Διαβάστε επίσης

Κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Αδ. Γεωργιάδης για να διενεργήσει αυτοψία όσον αφορά την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων αποφυγής συνωστισμού λόγω κορονοϊού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «θα υπάρχει κάρτα εισόδου αριθμημένη. Έχει γίνει διαίρεση των τετραγωνικών του μαγαζιού για να γνωρίζουμε πόσοι πελάτες μπορούν να μπουν. Όποιος πελάτης θα μπαίνει μέσα θα παίρνει κάρτα και θα αφήνει μετά την κάρτα». Εξηγώντας πως θα λειτουργεί το σύστημα εισόδου στα σούπερ-μάρκετ, σημείωσε ότι πίσω από την κάρτα υπάρχουν οδηγίες, ενώ «κάθε μισή ώρα θα υπάρχει ανακοίνωση για το πώς θα προσέρχονται οι πελάτες», όπως είπε.

Επιθεωρώντας τα ράφια του καταστήματος που επισκέφθηκε στη Χαλκηδόνα, τόνισε ότι «υπάρχει επάρκεια προϊόντων» για να προσθέσει ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και να πηγαίνει κάθε λίγο στο σούπερ-μάρκετ ο κόσμος. «Μην συνωστίζεστε, ας βάλουμε όλοι λίγο πλάτη», ήταν η προτροπή του κ. Γεωργιάδη.

Όσον αφορά τα αντισηπτικά των οποίων η ζήτηση έχει εκτοξευτεί, διαβεβαίωσε ότι έως την Πέμπτη θα υπάρξει πλήρης ομαλότητα.

«Περίπου από την Πέμπτη περιμένουμε την νέα τροφοδοσία», ανέφερε για να προσθέσει: «Τρέχουμε για να παραχθούν νέες ποσότητες αντισηπτικών», ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα θεσπίσει «πλαφόν τρία αντισηπτικά ανά καρότσι».

Παλαιότερα άρθρα: