Γερμανία: Εξαφανίστηκαν πρόσφυγες που μόλις είχαν διασωθεί

Διαβάστε επίσης

Οι γερμανικές αρχές έχασαν  τα ίχνη περίπου 50 Ιρακινών, ένα εικοσιτετράωρο αφότου τους είχαν σώσει από τα χέρια διακινητών, από ένα φορτηγό στα σύνορα με την Πολωνία, έγινε γνωστό από τον διευθυντή του κέντρου υποδοχής.

«Τα δωμάτια είναι άδεια» εξήγησε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ο διευθυντής του κέντρου πρώτης υποδοχής αιτούντων άσυλο Αϊζενχίτενστατ (ανατολικά), Φρανκ Νιρμπέργκερ.

Μόλις οι δύο από τους πρόσφυγες ήταν παρόντες σήμερα στο Αϊζενχίτενστατ: ένας ανήλικος που έφθασε μόνος του στη Γερμανία και άλλος ένας που κρυβόταν κάτω από το κρεβάτι.

Το περιφερειακό υπουργείο Εσωτερικών του Βραδεμβούργου επιβεβαίωσε από την πλευρά του τις εξαφανίσεις.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι πρόσφυγες ενδεχομένως αποφάσισαν να πάνε σε σπίτια κοντινών τους προσώπων ή συγγενών τους που έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Γερμανία.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή η αστυνομία σταμάτησε ένα φορτηγό με τουρκικές πινακίδες στο εσωτερικό του οποίου κρύβονταν 50 άνθρωποι, οι οποίοι υποστήριξαν ότι είναι Ιρακινοί. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στη Φρανκφούρτη (Όντερ), στην ανατολική Γερμανία, στα σύνορα Γερμανίας-Πολωνίας.

Ο Τούρκος οδηγός του φορτηγού και ένας Σύρος συνεργός του συνελήφθησαν.

Μεταξύ των προσφύγων βρίσκονταν 17 παιδιά, ενώ κανείς τους δεν είχε μαζί του επίσημα έγγραφα.

Έπειτα από έρευνα, οι αρχές ανακάλυψαν ότι ορισμένοι εκ των προσφύγων είχαν ήδη ζητήσει να τους χορηγηθεί άσυλο στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Παλαιότερα άρθρα: