Αποφασισμένος να μιλήσει στη Γερμανία, παρά τις προειδοποιήσεις, ο Τσαβούσογλου

Διαβάστε επίσης

Αποφασισμένος να μιλήσει στην προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη, εκδήλωση στο Αμβούργο ενόψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου, παρά τις απαγορεύσεις της γερμανικής πλευράς, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου, «Θα πάω σίγουρα, κανείς δεν μπορεί να με σταματήσει να μιλήσω στην προγραμματισμένη εκδήλωση για τους Τούρκους ψηφοφόρους της Γερμανίας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, στην εφημερίδα Hurriyet.

Ο Μ. Τσαβούσογλου έκανε αυτήν την δήλωση λίγο μετά την ανακοίνωση της είδησης ότι το κέντρο που είχε προγραμματιστεί να γίνει η εκδήλωση έκλεισε επειδή δεν διέθετε το απαραίτητο σύστημα πυρόσβεσης. Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, κάποιες περιφερειακές γερμανικές αρχές απαγόρευσαν τις προεκλογικές συναντήσεις υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην Τουρκία στις 16 Απριλίου για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου, προκαλώντας την οργή του Τ. Ερντογάν, που κατηγόρησε το Βερολίνο ότι προχωρά σε πρακτικές όμοιες με αυτές που χρησιμοποιούσαν πριν χρόνια, οι ναζί.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε από την Άγκυρα «να διατηρήσει την ψυχραιμία της» στην τρέχουσα διπλωματική κρίση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας. «Απορρίπτουμε έντονα οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ των πολιτικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και της ναζιστικής εποχής», τόνισε ο εκπρόσωπος της Α. Μέρκελ, Στέφαν Ζάιμπερτ.

Παλαιότερα άρθρα: