Γιάννης Μπέζος στον ΘΕΜΑ 104,6: Μέσα μας δεν παραγράφεται τίποτα – Ήξερα όσα κατήγγειλε η Τζένη Μπότση

Διαβάστε επίσης

Ο ηθοποιός ανέφερε ότι δεν είχε πέσει κάτι στην αντίληψή του για την Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις – «Όταν ρωτήσαμε την κόρη μας αν έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, είπε “όχι γιατί φοβούνται τον πατέρα μου”»Για τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση και βία στον χώρο του Θεάτρου και του θεάματος γενικότερα, μίλησε στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» στον Νίκο Θρασυβούλου σ

protothema · Γιάννης Μπέζος Στο Θέμα 104,6 Και Στον Νίκο Θρασυβούλου

«Προφανώς παραιτείται γιατί ακούγονται διάφορα. Δεν θα μπορούσε να σταθεί. Ορθώς έγινε η παραίτηση του Λιγνάδη. Πρέπει να προστατέψουμε το Εθνικό θέατρο με έναν τρόπο, μη φανεί ότι είναι ένα κολαστήριο. Τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή είναι άλλο πράγμα. Βεβαίως, όταν έχει μία θεσμική θέση έχει και πέντε ευθύνες παραπάνω. Πρέπει να προστατεύσουμε το Εθνικό διότι αν δεν το προστατεύσουμε είναι σαν να τορπιλίζεται όλο το θέατρο».
Για την επίθεση Ρουβίκωνα στον Δημήτρη Λιγνάδη επισήμανε:
«Δεν μου αρέσουν καθόλου αυτά.
Η χώρα έχει θεσμούς και μπορούν να λειτουργήσουν. Όταν το θυμικό υπερέχει, θα έχουμε μεγάλα προβλήματα.
Για φιλίες στο θέατρο που πιθανόν να χάλασαν με αυτά που ακούγονται
Eίμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος αλλά φιλτάτη η αλήθεια. Είμαι υπέρ του να λύνονται τα πράγματα. Όσο δεν λύνονται και δεν ονομάζονται, είναι πιο αρρωστημένη η κατάσταση και δεν θέλω να μπαίνω σε αρρωστημένες καταστάσεις και σε τέτοιες σχέσεις. Προτιμώ να συγκρουστούμε και να στεναχωρηθώ αλλά να υπάρχει μία λύση.
Δεν μου αρέσει να υποδυόμαστε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Αυτό κάναμε τόσα χρόνια και αφήσαμε να γίνει έτσι η κατάσταση. Το χειρότερο είναι ότι υπάρχει μία πλασματική εικόνα προς τα έξω, ότι είναι κολαστήριο. Το θέατρο μας έχει στελέχη πάρα πολύ ικανά, πολύ σοβαρούς ανθρώπους, ανθρώπους που μοχθούν και πρέπει με αυτούς να πορευόμαστε. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται, από την πλευρά που κατηγορούνται, θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και μέσα στη διάρκεια του χρόνου να αντιληφθούν τι έχουν κάνει».

Παλαιότερα άρθρα: