Γιατί δεν παντρευόμαστε;

Διαβάστε επίσης

Στο Revolt, την πρώτη Κυριακή του Δεκέμβρη, μας κάνουν πρόταση γάμου.

Η θεατρική ομάδα Αστροναύτες δοκιμάζεται σε ένα από τα αριστουργηματικά μονόπρακτα του Τσέχοφ, αλλά και του παγκόσμιου θεάτρου, την «Πρόταση γάμου». Πόσες παρεξηγήσεις και μπερδέματα μπορούν να συμβούν ώσπου να πετύχει μια ρημάδα πρόταση; Θα το ανακαλύψουμε στο φιλόξενο χώρο του Revolt που μετά από μια σειρά πολιτιστικών δρώμενων δοκιμάζεται και στο bar theatre.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Ιβάν Βασίλιεβιτς ξεκινάει μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα να πάει να κάνει πρόταση γάμου στη γυναίκα της καρδιάς του. Τη συναντά τυχαία στην εξοχή. Προσπαθεί απεγνωσμένα να της διατυπώσει την πρόταση και εκείνη απεγνωσμένα να του δείξει πόσο τον θέλει. Όμως, κάποια παρεξήγηση επιμένει να εμφανίζεται τη στιγμή ακριβώς που δεν πρέπει, πότε για ένα κτήμα και πότε για έναν σκύλο, μέχρι που η ανείπωτη πρόταση γάμου σχεδόν «πεθαίνει» τον υποψήφιο γαμπρό!

Οι ήρωες σε αυτό το έργο-έκπληξη είναι καθημερινά πρόσωπα, μοιάζουν πολύ με εμάς και με εσάς. Αισιοδοξούν, παλεύουν, απογοητεύονται: η ζωή, σε όλες της τις αποχρώσεις, είναι για αυτούς απαράβατο χρέος. Το έργο είναι γεμάτο τρυφερότητα, σατιρική διάθεση και ελπίδα για ό, τι είναι να έρθει.

Το μονόπρακτο του Άντον Τσέχοφ, σε μια απρόβλεπτη σκηνική μεταφορά, ερμηνεύουν με δεξιοτεχνία η Φρόσω Ζαγοραίου και ο Ντίνος Ποντικόπουλος. Ξεδιπλώνουν μπροστά στα μάτια μας λιβάδια, λίμνες και «καλλιστεία» σκύλων με την συναρπαστική φόρμα του αυτοσχεδιασμού. Παράλληλα, ο Αντώνης Σκαμνάκης συμπράττει ζωντανά συνδυάζοντας σύγχρονη τεχνολογία (looping) με ακουστικό ήχο και φέρνοντας στην σκηνή ένα από τα παλαιότερα όργανα της δυτικής μουσικής (tenor viola da gamba).

4 Δεκεμβρίου 2016, 19:30
Revolt Street Bar, Κωλέττη 25-27, Εξάρχεια
Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού.
Μουσική σύνθεση & εκτέλεση(tenor viola da gamba): Αντώνης Σκαμνάκης
Κοστούμια: Ελένη Καραμέρου
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Βασιλακοπούλου
Παίζουν: Φρόσω Ζαγοραίου, Ντίνος Ποντικόπουλος.
Αφίσα: Ειρήνη Τσιράκη
Φωτογραφίες: Ελένη Σαρλίδου

Είσοδος: 12 ευρώ με ποτό
Διάρκεια Παράστασης: 50 λεπτά
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 21 0380 0016 & 698-9699263

Παλαιότερα άρθρα: